Stavite ovaj začin u kavu kako biste očistili tijelo od toksina i smršavjeli

Ako želite da kava bude ne samo ukusnija, već i korisnija, dodajte joj ovaj začin. Ne samo da neutralizira štetne učinke kofeina, već pomaže u čišćenju tijela od toksina, kao i bržem mršavljenju. Riječ je o ljutom istočnjačkom začinu kardamomu, koji je iz porodice đumbira.

Prednosti kave s kardamomom:

Ovo piće ne samo da aktivira metabolizam, već i pozitivno utječe na vid. Njegovom konzumacijom potiče se rad probavnog sustava. Dobrobiti kave s kardamomom nisu samo ove. Poboljšava rad mozga i raspoloženje, suzbija depresiju i apatiju.

Orijentalni začin “omekšava” djelovanje kofeina na krvožilni sustav ne utječući na okrepljujući učinak kave. Redovita konzumacija kave s kardamomom pomaže ponovno pokrenuti uspavani metabolizam. Ovaj začin također liječi loš zadah. Suzbija truležnu floru u crijevima i tako blagotvorno djeluje na stanje kože.

Kardamom se od davnina koristi u ajurvedi kao sredstvo za poboljšanje funkcioniranja organizma. Stručnjaci na ovom području preporučuju da ga dodajete u kavu zajedno s još 2 začina – klinčićima i cimetom.

Kardamom se dobro slaže s klinčićima koji su bogati elementima u tragovima i vitaminima. Svi oni doprinose bržem mršavljenju.

Cimet je prirodni antioksidans koji ubrzava metaboličke procese u tijelu i daje osjećaj sitosti.

Priprema kardamom kave:

Potrebni su vam sljedeći sastojci: 2 žličice mljevene kave, 1/2 žličice kardamoma, 1 pupoljak klinčića, cimet na vrhu noža i 1 žličica smeđeg šećera. Pomiješajte sve sastojke. Dodajte 150 ml hladne vode. Promiješajte smjesu. Pustite da provrije na laganoj vatri. Čim se pojavi pjena, skloniti džezvu s vatre.

Napitak se može pripremiti i u aparatu za kavu.

Pijte kavu s kardamomom u nedostatku sljedećih kontraindikacija – poremećaja spavanja, mentalnih poremećaja, srčane patologije, bolesti unutarnjih organa.

Važno: članak je informativnog karaktera i ne može zamijeniti konzultacije s liječnikom ili nutricionistom!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki