Kojih 5 prehrambenih proizvoda štiti od tromboze: liječnici su naveli najbolje opcije

Tromboza je vrlo opasna bolest, koja u nekim slučajevima dovodi do iznenadne smrti.

Zbog toga je važno pridržavati se preventivnih mjera za zaštitu od poremećaja protoka krvi u krvnim žilama.

Koje namirnice mogu spriječiti razvoj bolesti?

Đumbir

Malo ljudi zna koliko je đumbir učinkovit u zaštiti od kardiovaskularnih bolesti. Činjenica je da se ovaj prehrambeni proizvod, uz redovitu konzumaciju, po učinkovitosti može usporediti sa specijaliziranim lijekovima.

Stoga je vrijedno češće uvesti korijen đumbira u prehranu.

Maslinovo ulje

U zemljama gdje je maslinovo ulje glavno ulje, srčane bolesti i tromboze su rjeđe. Tajna dugovječnosti leži u činjenici da maslinovo ulje sadrži vrijedne masti i antioksidanse.

đumbir
Fotografija: © Belnovosti

Iz tog razloga osobe koje redovito konzumiraju visokokvalitetno nerafinirano maslinovo ulje rjeđe će imati problema s krvnim ugrušcima.

Kamilica

Ako dnevno popijete šalicu čaja od kamilice, to će značajno smanjiti rizik od razvoja bolesti. Biljka općenito pozitivno utječe na kvalitetu krvi.

Osim toga, kamilica ima blagi sedativni učinak koji može značajno poboljšati rad živčanog sustava, što je također korisno za srce i krvne žile.

Cimet

Stručnjaci vjeruju da začin ima vrlo snažan potencijal u prevenciji tromboze. Cimet značajno poboljšava kvalitetu krvi i pomaže u jačanju kardiovaskularnog sustava.

Ipak, najbolje je začin konzumirati u pićima, a ne u pekarskim proizvodima. Poznato je da proizvodi od brašna negativno utječu na rad srca i cjelokupno zdravlje.

Morska riba

Ovo je možda “glavni” proizvod za poboljšanje rada srca i dugovječnost. Ako redovito konzumirate crvenu ribu u malim količinama, možete značajno smanjiti rizik od smrti od kardiovaskularnih bolesti.

Posebno su korisni pastrva i losos.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki