Je li moguće tretirati vrt protiv bolesti i štetočina u proljeće: ljetnim stanovnicima rečeno je kako ne pokvariti žetvu

Neće biti moguće ukloniti sve štetnike i patogenu mikrofloru iz povrtnjaka ili vrta. Štetočine imaju sposobnost prelaska iz susjednih područja.

Često prenose razne bolesti. Stoga je potrebno stalno boriti protiv štetnika i bolesti.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner krajolika, rekla je kako sigurno tretirati krevete u proljeće protiv štetočina i bolesti.

Protiv štetnika

Za štetočine, ljetnim stanovnicima se nudi korištenje lijekova “Fufanon-Nova” i “Aliot”. Ove kemikalije ostaju učinkovite do 20-30 dana.

Sljedeći narodni razvoji mogu poslužiti kao alternativa kemiji:

Prskalica
Fotografija: © Belnovosti

za zaštitu krumpira tlo je posuto pepelom i piljevinom (vjeruje se da oni pomažu u tjeranju koloradskih zlatica), ali bolje je ostaviti zamke za krumpir natopljene karbofosom;

u staklenicima, prije presađivanja, tretiraju se otopinom bakrenog sulfata, kalijevog permanganata ili sapuna za pranje rublja, nakon čega se dodaje dezinficirano tlo, a nakon dva tjedna dodaju se biološki proizvodi;

Sade i biljke koje odbijaju nametnike (luk, češnjak, neven, neven i druga zelena gnojiva) te privlače ptice, vodozemce i bubamare.

Od bolesti

Ako je vrt zaražen gljivicama ili se često morate nositi s drugim bolestima, onda “Fitosporin-M” ili “Trichodermin” pomažu ljetnim stanovnicima.

U ovom slučaju ne biste se trebali oslanjati na narodna zbivanja, a rješenja se pripremaju i koriste strogo prema uputama.

Ranije smo vam rekli kako zaštititi svoj vrt od puževa.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki