Toliko često stvarno trebate prati kosu

Svaka rutina frizure izgleda drugačije. Jedna ima njezinu kosu šest godina nije opran, dok se drugi kune u to suhi šampon. Iako je svačija rutina kose drugačija, ostaje često pitanje koliko često biste zapravo trebali prati kosu.

Umiva

Postoji nekoliko razloga zašto to ne raditi svaki dan. Svakodnevnim pranjem kose zapravo se više mastite. Zašto? Jer ispereš sav sebum. I neka se sebum pobrine za hidrataciju vašeg vlasišta. Zbog toga vaše vlasište proizvodi više sebuma, što rezultira… pogađate: masnom kosom. A mi to ne želimo!

Ali koliko često?

Mnogi ljudi peru kosu svaki dan, ali jeste li znali? dva jednom tjedno dovoljno? Ako ste to već učinili, dobar posao! I nisi ovo napravio? Tada se preporuča smanjiti. No kosa vam se brzo zamasti i pomalo vam je neugodno nositi je masna pogledajte oko sebe, koristite regenerator umjesto šampona. Primijetit ćete da se vaša kosa više ne masti tako brzo, jer je obnovljen prirodni zaštitni sloj!

Savjeti!

Ako želite maksimalno iskoristiti ova pranja, čitajte dalje OVDJE i OVDJE kako napraviti to. A ako želite da vam se kosa brže osuši; molim te, evo ti 5 savjeta!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki