Novogodišnji obrti za školu – 100 DIY foto ideja

“Sutra mi treba obrt za školu”, kaže dijete u devet navečer. Zvuči poznato, zar ne? Potrebno je, tako je potrebno. Smislimo zajedno što i koliko brzo možete napraviti cool rukotvorinu i iznenaditi svoje kolege iz razreda i… Nije sramota dati takve suvenire prijateljima, dovesti ih na izložbu ili.

U ovom članku:

DIY rukotvorine od papira

Najčešći materijal za izradu je papir. Pa zašto ga ne biste upotrijebili zajedno s bojama za stvaranje svojih prvih dječjih remek-djela? Čak i učenik prvog razreda može samostalno ili uz pomoć roditelja napraviti prekrasno božićno drvce od papira. Mama ili tata mogu iz papira izrezati tako urednu šablonu i objasniti mladom kreatoru kako da je pravilno oboji i savije. Ako se rad s šablonama ne sviđa kreatoru, možete pribjeći jednostavnom savijanju lista papira.

Novogodišnji zanat u obliku božićnog drvca za školu

Faze izrade novogodišnjih zanata za školu

Prekrasna božićna drvca od papira

Mogućnosti boja za rukotvorine

Božićno drvce od češera

Rukotvorine od prirodnih materijala

Neobično božićno drvce

Korak po korak upute za fotografije

Božićno drvce s tanjura

Lako napraviti božićna drvca

Izvorna božićna drvca

Osjećaj zimzelene ljepote

Papirnata smreka

Božićni ukrasi od drvenih štapića

Još jedna jednostavna, ali vrlo zanimljiva opcija su zeleno obojeni trokuti na štapićima za sladoled ili čačkalicama. Mogu se ugraditi u bombone ili mandarine – standardne novogodišnje poslastice.

Božićna drvca s iznenađenjem

Neophodne radnje

Vesela šarena božićna drvca

Tanke trake papira, presavijene na pola, ali ne ispeglane duž pregiba ili vrpce, mogu stvoriti voluminozno nestandardno božićno drvce. Da bi vaš rad bio svjetliji, možete koristiti raznobojne pruge.

Prekrasna blagdanska dekoracija

Jelo od različitih materijala

Razna božićna drvca

Svijetle novogodišnje rukotvorine

Zelena ljepotica

Božićni ukras od plastične čaše

Smreka i Djed Božićnjak od plastelina

Dragi Djed Božićnjak

Prilično zanimljiv način rada za djecu je aplikacija. Bijeli i crveni papir je sve što vam treba da dobijete svoju aplikaciju Djeda Božićnjaka. Izradom pruga na bradi dijete će ih naučiti kovrčati pomoću škara. Ako umjetnički talent nije glavna prednost djeteta, ne brinite. Odličan izlaz iz situacije bio bi imati zaokruženi dlan – palac će postati, a ostatak će postati brada. U preostalom slobodnom prostoru samo ćete morati nacrtati oči i nos.

Novogodišnje aplikacije

Zanimljiva ideja za školski obrt

Dekoracija božićnog drvca

Krugovi od papira različitih veličina i spužvice od vate omogućit će vam da napravite jednostavnog snjegovića – ako želite i imate narančasti papir, može dobiti i nos – mrkvu. Lijepljenjem nekoliko šablona, ​​prethodno savijenih na pola, možete dobiti trodimenzionalnu verziju. Druga volumetrijska opcija su cijevi izrađene od traka različitih širina.

Mekana novogodišnja aplikacija

Kako napraviti aplikaciju od pamučnih kuglica?

Snjegovići napravljeni od plastičnih boca

Neobičan zanat

Snjegović s tanjura

Korak po korak upute za fotografije

Smiješni snjegović

Snjegović napravljen od dvije ploče

Volumetrijska novogodišnja igračka

Faze stvaranja

Snjegović napravljen od čarapa

detaljne upute

Nastavak instrukcija

Djed Mraz napravljen od čarapa

Foto upute

Slatka igračka

Razne opcije za snjegovića

Shema proizvodnje

Novogodišnja aplikacija

Jednostavan ukras za božićno drvce

Potrebni koraci

Jednostavan zanat

Četiri jednostavna koraka

Snjegović u roli papira

Igračke u rolama papira

Aplikacija od plastelina

Ukrasi za božićno drvce od plastelina

Prijateljski snjegović

Neobičan zanat

Igračke od češera za školu

Proces stvaranja češera od češera neće manje zanimati malog školarca. Zelena boja i nekoliko niti za prekrasnu zvijezdu – i zanat je već ugodan oku. Ako je cilj zadiviti sve na izložbi u školi, odlično rješenje bi bilo – u zemljama gdje se slavi katolički Božić, običaj je da se takve objese na ulazna vrata. Nekoliko češera, grančica ili kuglica za božićno drvce, skupljenih u krug, na kraju će se pretvoriti u dobru opciju ili izložbeni rad, što će svakako biti cijenjeno. Za veći magični učinak, gotovi rad može se posipati s malo obojenog laka – dobro će doći srebrna ili zlatna nijansa. Ovo je vrlo jednostavan i, u isto vrijeme, vrlo neobičan zanat.

Novogodišnji vijenac

Unutarnje uređenje od prirodnih materijala

Kako jednostavno napraviti vijenac od češera?

Svjetlucavi blagdanski ukrasi

Obrt od božićnih kuglica i vješalica

Papirnati ukras za božićno drvce

Vijenac s gumbima

Karton i kartonske jezgre

Rola toaletnog papira također će biti korisna za rukotvorine. Odmotano i obojano – što nije malo božićno drvce? Nekoliko konfeta ili raznobojnih točaka s malim kistom – i naslikano je na njemu “igračke”. Od debelog, debelog kartona možete izrezati komponente velikog figuriranog božićnog drvca, au isto vrijeme i stalak za njega. Cijeli neobrezani rukav postat će tijelo mnogih životinja – pasa, vukova, lisica, snjegovića, jelena ili Djeda Mraza, sve ovisi o dostupnim bojama boja i djetetovoj mašti. Karton je također prikladan kao glavni materijal za izrezivanje ili aplikacije – zbog svoje debljine rukotvorine su gušće i manja je opasnost od slučajnog kidanja.

Igračka iz rukava

Školski obrti od posuđa za jednokratnu upotrebu

Posuđe za jednokratnu upotrebu bit će korisno ne samo na stolu, već i kao radni materijal. Pola tanjura smotanog u kornet bit će izvrsno božićno drvce. Preklapanjem takvog dijela na pola i peglanjem po pregibu, možete dobiti podlogu za pingvina.

Jelen iz tanjura

Korak po korak upute za fotografije

Jednostavan zanat iz tanjura

Smiješni mali jelen

Slatka papirnata figurica

Cijeli tanjuri s malim dodatnim elementima ili crtežima bit će utjelovljeni u snjegovićima, Djedu Mrazu, sobovima – glavna stvar je odabrati pravu boju za slikanje. Jednokratne čaše također će biti dobra božićna drvca. I lako ih možete napraviti od njih. Takav jednostavan zanat može biti prisutan čak i na novogodišnjem stolu kod kuće, a ne samo kao dio događaja u školi.

Zanimljive ideje za školske rukotvorine

Jednostavan zanat od šalica

Uradi sam jelena i snjegovića

Kako napraviti pingvina od tanjura?

Smiješne ptice

Slatki pingvini

Igračka od plastelina

Pingvin od plastelina

Obrt iz rukava

smiješna ptica

Pingvin od papira

Nakit od tkanine

Ne samo prvi ili drugi razred, već i stariji učenici mogu se pohvaliti takvim novogodišnjim zanatima u školi. Naoružani iglom i koncem, možete stvoriti pravu igračku u kratkom vremenu. Kao punila prikladne su potpuno različite stvari – tradicionalni holofiber ili poliester za punjenje, pamučna vuna, pamučni jastučići, čak i žitarice (riža ili heljda). U potonjem slučaju možemo govoriti o novogodišnjoj igrački – antistresnoj, dovoljno je jednostavno je ne napuniti u potpunosti. U isto vrijeme, da biste sašili ili sastavili takav zanat, uopće nije potrebno trčati u trgovinu po tkaninu. Neke stare stvari su sasvim prikladne, a vrlo slatki snjegović može se sastaviti od bijele čarape ili komada pletene tkanine.

Igračka čarapa

Upute za proizvodnju

Nastavak uputa za proizvodnju

Čarobne igračke od slanog tijesta

Djeca mogu sama napraviti nevjerojatno lijepe igračke od slanog tijesta.

Evo najjednostavnijeg recepta:

  • 1 dio brašna,
  • 1 dio fine kuhinjske soli;
  • voda.

Tijesto se može sušiti u pećnici na niskoj temperaturi ili jednostavno na zraku (iako će to trajati malo duže). Možete obojiti proizvode na vrhu akrilnom bojom ili dodati bilo koju boju na bazi vode u tijesto. Pogledajte kako je sjajno ispalo!

Korišteni materijali kao osnova za novogodišnje zanate

Doček Nove godine gotovo je uvijek povezan s vrevom i nevoljama. Ako je dijete previše neočekivano donijelo zadatak iz škole, a kod kuće nema posebnih materijala, poslužit će apsolutno bilo što. Na primjer, dobra opcija za izložbu bilo bi puno malih igračaka napravljenih od kazeta za jaja. Minijaturni likovi novogodišnje proslave svakako će oduševiti i samo dijete i njegove kolege iz razreda.

Kombinacija prozirne plastične boce i pamučnih kuglica dat će prekrasnog snjegovića – crtanje očiju i lijepljenje papirnih ili kartonskih ručki na bocu također neće oduzeti puno vremena. Na kraju možete uzeti obične kuglice za božićno drvce i obojiti ih po želji. Papir za pakiranje ili omoti za bukete lako se mogu prenamijeniti u svijetla božićna drvca, a životinje se lako sastavljaju od ukrasnih kamenčića ili gumbića.

Životinje izrađene od plastelina ili gline izgledat će vrlo lijepo – također se mogu ukrasiti raznim dostupnim materijalima. Paket vatnih jastučića dovoljan je za cijelu vojsku snjegovića – samo uzmite veći komad papira i zalijepite dva ili tri jastučića. Ne zaboravite ni na kutiju za šah u stražnjem ormaru, kojoj nedostaje nekoliko komada. S njima ionako nitko ne igra, pa zašto ne koristiti bijele pijune?

Kako napraviti sliku od pamučnih jastučića?

Snjegović od pamučne vune

Smiješni snjegovići

Pjenušave božićne kuglice

Kako napraviti originalne igračke na božićnom drvcu?

DIY ukras za božićno drvce

Kuglice od papira

Privjesak za božićno drvce

Božićni ukras

Čahuraste šape

Polarni medvjed od pamučne vune

Zeko od plastelina

Arktička lisica s tanjura

Uz toliko različitih varijacija, izrada malih suvenira ili igračaka bit će laka stvar. Stoga će dijete moći donijeti svoje novogodišnje rukotvorine u školu i ponosno reći “Ovo sam napravio sam!” Glavna stvar je ne bojati se eksperimentirati i dati mašti na volju. Sretni blagdani!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki