7 navika za održavanje kuće urednom tijekom cijele godine

Trudite se održavati svoju kuću urednom tijekom cijele godine, ali ne morate trošiti puno vremena na dnevnoj bazi. Tajna urednog doma je razvijanje navika koje ne pogoduju neredu.

Provjerite sedam navika koje će vaš dom održavati urednim tijekom cijele godine, a ako ih se ipak ne možete pridržavati, isprobajte jednu ili dvije i iznenadit ćete se koliko će vaš dom postati uredniji.

1. Provedite 10 minuta dnevno pospremajući

Svakodnevni život zna biti naporan, ali svi imamo deset minuta dnevno da pospremimo stvari po kući i stavimo ih na svoje mjesto.

2. Organizirajte svoj ormar po sezoni

Posvetite se organiziranju svog ormara svakog kvartala. Pokušajte se riješiti stvari koje vam više ne pristaju, iznošene su ili ih jednostavno više nikada nećete nositi. Ovo vam također može uštedjeti novac jer ćete vidjeti što imate i nećete kupiti još jednu bijelu košulju.

3. Rasporedite predmete koje često koristite

“Izležavati se na kauču? U košarici imate stvari koje vam trebaju, npr. file ili kremu, punjač ili omiljeni zalogaj,” kaže Amy Cha, profesionalna organizatorica i osnivačica Everyday Organized. Kada su sve osnovne stvari koje trebate imati sa sobom svaki dan na jednom mjestu, nikada se neće izgubiti i uštedjet ćete vrijeme traženja.

4. Upravljajte papirima

Imate hrpe reklama, korisničkih priručnika itd. svugdje, posvuda; Mrzite gledati te hrpe papira? Odvojite vrijeme da pročitate što trebate i razvrstate po sadržaju. Nema više gomila kod kuće.

5. Organizirajte vrećice za višekratnu upotrebu

Imate li toliko vrećica za višekratnu upotrebu da biste mogli otvoriti trgovinu? Započnite ograničavanjem inventara na deset. Nosite vrećice za višekratnu upotrebu u automobilu ili skladištu kako biste ih imali na raspolaganju. Pet vrećica je dobar broj za auto kad idete u supermarket.

6. Ograničite sezonsko ukrašavanje

Imate li kutije s ukrasima s raznih blagdana? To može stvoriti nered u ormaru ili spremištu. Poredajte po sezoni, a ne po praznicima, držeći okvire trenutne sezone dostupnima kako biste uštedjeli vrijeme.

7. Odbijajte stvari koje ne želite

Svi mi ponekad imamo stvari koje ne želimo. Bilo da je od onog prijatelja koji donese hrpu knjiga, bilo da su to besplatne vrećice za višekratnu upotrebu, ili darovi uz neke kupnje. Ako ih ne želite, dajte ih, tako je jednostavno.

priče o zdravlju.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki