Alkohol, čak iu malim dozama, ozbiljno šteti zdravlju.
Ali neke vrste alkohola više oštećuju jetru.
Gastroenterolog Valeria Lomova govorila je detaljnije o tome koja se pića smatraju najopasnijim tijekom intervjua s predstavnicima publikacije Gazeta.Ru.
Liječnik je primijetio da kokteli sadrže najviše alkohola, šećera i kemijskih boja.
Osim toga, likeri su opasni. Ipak, piće je slatko, što znači da možete brzo izgubiti kontrolu.
Šampanjac je nazvala još jednim podmuklim pićem.
Kao što je stručnjak objasnio, mjehurići dovode do brzog opijanja i izazivaju proces truljenja u crijevima.
Manje štete dolaze od neutvrđenih sorti crnog i bijelog vina, kao i od jakih pića bez šećera.
Liječnik me podsjetio da svaki alkohol, ako se pije redovito iu velikim količinama, dovodi do uništenja jetre.
Prethodno smo vam rekli kako ne pretjerati s pićem za novogodišnjim stolom.