Nutricionistica Solomatina haringu je označila kao najzdraviju ribu za ljude treće životne dobi.
“Kad ostarimo, trebamo ribu koja se ne uzgaja u akvakulturi, već živi u divljini u hladnim morima, u hladnim vodama. Što je voda hladnija, riba nakuplja više masti i korisnih omega-3 masnih kiselina. Haringa ima sve to”, rekla je, a prenosi BGNES.
Stručnjak je istaknuo dvije kategorije ljudi koje bi trebale izbjegavati crvenu ribu
Prema riječima nutricionista, haringa je kompletan protein, sadrži puno selena, kao i joda.
“Nije opasno, ali beskorisno je jesti krumpir sa svima omiljenim ribljim kotletima ili drugim mesom. Da, u krumpiru nema ništa opasno, ali on ne sadrži dovoljno vlakana za održavanje normalne funkcije crijeva”, savjetuje Solomatina. ./Zdrave.to
Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!