Što otkrivaju udarci bebe tijekom trudnoće

Trudnoća je jedinstveno iskustvo za svaku ženu. Prvi put kada će buduća majka “čuti” i osjetiti svoju bebu je otkriće.

Vaša beba ritanjem objavljuje svoju prisutnost u vašem životu, dok pokreti koje čini unutar vašeg trbuščića vježbaju njezine mišiće i testiraju funkcije za koje su odgovorni različiti dijelovi njezina tijela i njegovi osjetilni živci.

Ali što točno označavaju udarci nogama vaše bebe?

Što voli, a što ne

Mnoge žene primjećuju da njihova beba različito reagira na različite okuse, a to je zato što beba može okusiti sve što pijete i jedete. Dakle, kada vas šutne dok nešto jedete ili kušate, to znači da vaša beba polako razvija vlastiti ukus. Isto se može dogoditi i s glazbom. Mozak svake bebe drugačije se razvija i drugačije reagira na podražaje. Kroz bebine udarce možete shvatiti koje bebine sklonosti prema mnogim stvarima.

Da se probudio

Mame su obično jako zaposlene tijekom dana. Ovo neprestano kretanje vrlo vjerojatno će uljuljkati bebu, koja se, kada se majka pokuša odmoriti i opustiti – osobito noću – budi i… rita! Ti udarci postaju intenzivniji od 30. tjedna nadalje, budući da od tada fetus počinje razvijati mehanizme spavanja i budnosti.

Da je zdravo

Prema nekoliko znanstvenika, bebini udarci nogama dokazuju da je zdravo i da pravilno raste u majčinom trbuhu. Čak i brojni i intenzivni udarci nogama mogu značiti da je razvoj vaše bebe najbolji, jer što je osoba zdravija, to se više… kreće.

Njegov karakter

Veza između bebinog karaktera i ritanja još nije znanstveno dokazana, ali nekoliko znanstvenika tvrdi da postoji mogućnost da način, intenzitet i vrijeme ritanja bebe mogu biti naznake karaktera koje će imati nakon rođenja. Mnoge su, naime, i majke koje priznaju da su se njihova djeca, sada vrlo živahna, snažno ritala još kao fetusi.

Da nema… prostora

Pred kraj trudnoće djetetu ponestaje mjesta i jedini pokret koji može lakše napraviti je… okretanje. Mami se tada njegovi pokreti čine mnogo intenzivnijim, a moguće je da se njegove malene nožice i ručice često brišu na koži vašeg trbuščića…

priče o zdravlju.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki