Hrskavi čokoladni kolačić s nadjevom od pečene čokoladne kreme. Čista napast!
od Argyrosa Barbarigoua
Spremno za 40′
Sastojci za 8 porcija
2 sp. brašno za sve namjene
1/4 sp. nezaslađeni kakao
1 prstohvat soli
2/3 sp. maslac
2 žlice šećer u prahu
oko 2 žlice hladna voda
Za nadjev
1 naranča (korica)
2 jaja (lagano umućena)
2 žlice rum ili quantro
250 grama nasjeckana čokolada (70%)
250 ml vrhnja
350 ml vrhnja za šlag za ukras
kolutiće čokolade i čokoladne strugotine za ukrašavanje
Provedba
Pomoću sita prosijte brašno, kakao i sol u zdjelu.
Maslac izlijte na male komadiće i izmrvite prstima.
Dodajte šećer i malo po malo vode, mijesite dok ne dobijete mekano tijesto.
Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 15 minuta.
Razvaljajte ga valjkom za tijesto ili razvucite prstima u maslacem namazan kalup za tart veličine 22 cm.
Tijesto izbodite vilicom, prekrijte papirom za pečenje i utezima (mahunarke ili riža).
Pecite u dobro zagrijanoj pećnici na 190°C, na otporima, 15′.
Uklonite masni papir i utege i nastavite peći 10 minuta, dok ne postane hrskavo.
U loncu zagrijte vrhnje.
Čim prokuha maknite ga.
U vrhnje dodajte nasjeckanu čokoladu.
Dodati liker i miješati dok se čokolada potpuno ne otopi.
Dodati razmućena jaja i miješati pjenjačom.
Čokoladnu kremu ulijte u pečeni tart.
Smanjite pećnicu na 180°C i pecite 15 minuta.
Neka se dobro ohladi na rešetki da se biskvit ne smoči.
Ukrasite šlagom, rolnicama i komadićima čokolade.
argiro.gr