Prehrana prema boji kose




Fotografija: Thinkstock/Gulliver

Kosa nam je najuočljiviji dio i provodimo puno vremena njegujući je. Odabirom boje koja nam najviše odgovara, ističemo svoje cjelokupno obilježje i zračenje te određujemo kakvu ćemo poruku poslati onima oko sebe. Sve ovisi o našem karakteru i temperamentu. Istraživanje foodpande istraživalo je odnos između boje kose i hrane koju radije konzumiramo te načina na koji vodimo kućanstvo, na temelju ispitanih dama tri tipa (plavuše, crvenokose i brinete). Vaša kosa otkriva mnoge tajne, više nego što možete zamisliti – vašu osobnost, interese, navike, ali i vaš kulinarski stil.

Ako ste plavuša: nježna i osjetljiva. Volite romantiku i u kuhinji i za stolom. Svijeće i vaše najbolje posuđe su uvijek prisutni. Detalji u vašem posuđu i postavkama stola su obavezni. Preferirate zdravu hranu. Zanima vas zdrava prehrana i korisni sastojci onoga što konzumirate. Zob, sjemenke, losos, plodovi mora, sushi, zdravi kolači s puno svježeg voća su na vašem jelovniku. Vaše omiljeno voće je pomelo, maline i mango. Od slastica najpopularnije su pite. Vi ste izvrsni domaćini i sigurno neće biti dopuštena štetna hrana u vašoj obitelji. Nitko vas ne može opovrgnuti u tvrdnji da je domaća hrana najukusnija i najkorisnija.

Ako ste brineta: Borbena i uporna. Radije jedete vani ili da netko drugi kuha za vas. Kada stanete za štednjak, pokazujete svoju upornost i pravi ste perfekcionisti. Više brinete o izgledu jela nego o okusu. U mogućnosti ste napraviti 5 pokušaja složiti pladanj ili oblikovati salatu dok ne ispadne kako ste zamislili. Veliki ste ljubitelj hrane, a posebno slanih proizvoda. Koliko god volite pizzu, toliko volite i crni kavijar. Prisutnost raznih vrsta sireva obavezna je u vašem jelovniku. Brza hrana sastavni je dio vaše svakodnevice, ali odlučite li impresionirati stilom i profinjenošću u poznavanju skupih namirnica, nema vam ravnog. Od deserata najdraži vam je sladoled u svim okusima.

Ako ste crvenokosa: mjehurić i seksi. U kuhinji ste isti. Reda nikad nema, sve je kućno, ali ono što vi pripremite je jako ukusno, au isto vrijeme neobično, ali će sigurno impresionirati suprotni spol. Čokoladu uz dobro vino možete jesti danima i neće vam dosaditi. Dižete čokolade u kult. Kada kuhate, preferirate brze recepte. Vi vješto spajate slatko i slano u jednom jelu. Volite i majstori ste u pravljenju macaronsa. Kreativni ste i možete smisliti više od 30 recepata za tjesteninu koje možete poslužiti bilo koji dan u mjesecu. Osim što ste seksi, vi ste ponosni predator. Jedete bilo koju vrstu mesa i čak ste sposobni pojesti odrezak za doručak. Ako se nekome ne svidi ono što ste skuhali, okrenut ćete mu tanjur u lice. Moraš biti pažljiv.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki