Koju hranu trebate jesti za povećanje hemoglobina?

Imate nizak hemoglobin, osjećate li stalni umor i slabost?

Nije potrebno kupovati skupe lijekove koji se prodaju u ljekarnama jer nedostatak željeza možete nadoknaditi hranom.

Neki proizvodi sadrže snažnu dozu željeza, a unutar tjedan dana primijetit ćete značajna poboljšanja. Također preporučujemo da se upoznate s popisom proizvoda za mršavljenje.

Proizvodi koji povećavaju hemoglobin brzo će nadoknaditi nedostatak željeza i osjećat ćete se odlično.

Dnevna norma mikroelementa ne smije biti manja od 15 mg, ali ne smijete je prekoračiti, jer tijelo jednostavno neće apsorbirati željezo.

Meso
Fotografija: © Belnovosti

Hrana koja povećava hemoglobin

Dakle, koja hrana povećava hemoglobin? Postoji nekoliko njih, a sada ćemo vam reći o njima.

  • meso i jetra. Sve vrste mesa sadrže željezo, ali najviše ga ima u govedini. Što se tiče jetre, takva količina željeza u njoj objašnjava se činjenicom da je izravno povezana s hematopoezom. U plućima, kao i u mozgu, također ima puno željeza.
  • žumanjke i plodove mora. Također su životinjskog podrijetla, a iako sadrže manje željeza od mesa, ipak se mogu pohvaliti prilično visokom koncentracijom ovog elementa u tragovima.
  • Heljda ne samo da će vam pomoći da smršavite, već će zasititi vaše tijelo željezom. Kako biste u njemu sačuvali što više vitamina, nemojte ga kuhati, već ga prelijte vodom preko noći i pojedite za doručak.
  • povrće – repa, gljive, rajčice i špinat. Ako salatu od povrća kombinirate s mesom ili plodovima mora, možete zaboraviti na anemiju, neće vam prijetiti.
  • jabuke. Kao djeci roditelji su nam svima govorili da jabuke sadrže puno željeza i to je istina. Jedite barem dvije jabuke dnevno i nećete imati problema sa željezom i kardiovaskularnim sustavom.
  • suhe marelice. Marelice imaju puno željeza, ali suhe marelice imaju još više. Suho voće ima tako visoku koncentraciju željeza da će vam čak 5 komada dnevno pomoći da nadoknadite nedostatak mikroelementa.
  • napraviti infuziju ružičastih kukova. 2 žlice suhih bobica prelijte čašom kipuće vode i ostavite da se kuha nekoliko sati. Popijte čašu infuzije dnevno, najbolje ujutro.
  • orašasti plodovi. Svaka vrsta orašastih plodova sadrži željezo, kao i biljne masti koje su neophodne vašem tijelu. Za veći učinak pomiješajte orahe s medom i suhim marelicama, uzmite ovu mješavinu žlicu dnevno.
  • morska trava, sadrži ne samo jod, već i željezo, ovo je idealna kombinacija za vaš organizam.

Sada znate koju hranu trebate jesti za podizanje hemoglobina. Izmjenjujte ih – ako ste danas jeli jetru, sutra uključite plodove mora u jelovnik.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki