Prekrasan lijek od komorača i meda za čiste krvne žile i zdravo srce




Foto: iStock/Gulliver

Naslage anorganskih soli nakupljaju se na stijenkama naših krvnih žila. To je opasno jer s vremenom može dovesti do razvoja ateroskleroze. Naslage na stijenkama krvnih žila dovode do poremećaja cirkulacije krvi, povećanja krvnog tlaka i pojave proširenih vena.

Kako bi žile bile zdrave, potrebno je povremeno provoditi tečajeve za pročišćavanje krvožilnog sustava.

U ovom slučaju u pomoć dolaze lijekovi narodne medicine. Jedna od njih je mješavina meda, valerijane i komorača. Upravo ova kombinacija pročišćava krvne žile i pomaže u jačanju srčanog mišića. Sva tri proizvoda imaju jedinstvena svojstva, ali kada se spoje, njihov učinak je zaista impresivan.

Postoje tri opcije za njegovu pripremu:

Recept #1

Potrebni su vam sljedeći proizvodi:

sjemenke komorača – 100 g.

korijen valerijane (zemlja) – 2 žlice.

voda – 2 l

med – 2 žlice

Pomiješajte sjemenke komorača i korijen valerijane. Smjesu prelijte kipućom vodom. Pustite da se infuzija ohladi na 40 stupnjeva i tek tada joj dodajte 2 žlice meda.

Smjesu ulijte u staklenku, omotajte ručnikom i ostavite u tom položaju točno jedan dan. Zatim smjesu spremite u hladnjak. Piti 3 puta dnevno po 1 žlicu pola sata prije jela.

Tijek liječenja je 20 dana, nakon čega se uzima deset dana pauze. Ponoviti tretman.

Recept broj 2

Uzmite iste proizvode u omjerima koji su navedeni u prvom receptu. Sjemenke komorača i korijen valerijane sameljite u mlincu za kavu. Prije jela uzimati 1/2 čajne žličice ove mješavine, a prethodno joj dodati žlicu meda. Mješavina se ne smije uzimati s vodom ili bilo kojom drugom tekućinom.

Tijek liječenja je 20-30 dana. Zatim prekinite 10 dana i ponovite tretman.

Recept #3

Potrebni su vam sljedeći proizvodi:

sjemenke komorača – 2 žličice.

korijen valerijane – 1 žličica.

vino – 1 šalica

Suhe sastojke prelijte vinom. Inzistirajte smjesu na tamnom mjestu 2 tjedna. Pije se ohlađen prije spavanja po 2 žličice prije upotrebe dodati 2 žličice meda.

Tijekom liječenja potrebno je pridržavati se nekoliko pravila:

iz jelovnika isključite meso i slatkiše, alkohol;

konzumirajte više voća, povrća i čiste vode;

kretati se više, hodati na svježem zraku;

Važno: članak je informativnog karaktera i informacije navedene u njemu ne mogu se koristiti za samoliječenje! Posavjetujte se s liječnikom ili travarom prije liječenja biljem, osobito ako uzimate lijekove!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki