Uskoro dolazi berba češnjaka, ali još uvijek ima vremena koje se može potrošiti s maksimalnom koristi.
S nekoliko jednostavnih koraka možete utjecati na važne karakteristike češnjaka.
To uključuje sposobnost skladištenja, veliku veličinu i izvrstan okus, prisjeća se agronom i dizajner pejzaža Anastasia Kovrizhnykh, stručnjak u online publikaciji BelNovosti.
O koja 3 postupka govorimo?
Završno hranjenje
Ovaj mjesec još uvijek imate vremena “počastiti” češnjak vrijednim nutrijentima prije berbe. To će značajno poboljšati karakteristike kvalitete proizvoda.
Najbolje je ograničiti se na prirodni pepeo. Pospite krevet, zalijte ga i lagano napunite tlo pepelom.
Kvržice
Mnogi znaju da pet dana prije žetve listove češnjaka treba uvrnuti u posebne čvorove. Zahvaljujući tome, usjev će prestati trošiti hranu na zeleni dio, što će mu omogućiti da se koncentrira na formiranje izvrsnih plodova.
Prekid tretmana vodom
Važno je pravilno izračunati vrijeme berbe. Dodavanje vode mora se prekinuti 14 dana prije tog datuma.