Zašto biste trebali jesti boršč: evo koje blagodati daje tijelu

Boršč je jelo koje je postalo poznato u cijelom svijetu. Postoji mnogo vrsta ovog jela.

Svaka domaćica ima svoj recept za pripremu boršča.

Kakav bi ručak bio bez ovog aromatičnog i ukusnog jela?

Postoji nekoliko varijanti boršča.

Crveni boršč. Ovakvu boju boršč ima zbog dodatka cikle koja jelu daje blago slatki okus.

Boršč
Fotografija: © Belnovosti

Hladni boršč. Ovaj boršč pravi je spas u ljetnim vrućinama.

Priprema se i na vodi i na kefiru, kvasu i sirutki.

Zeleni boršč. Pravi se od svježe kiselice koja mu daje kiselkasti okus.

Ovaj boršč sadrži ogromnu količinu vitamina, budući da su sastojci uključeni u njegov sastav manje podložni toplinskoj obradi.

Bez obzira na to od čega se boršč kuha, on i dalje ostaje zdrav, i što je najvažnije, zadovoljavajući i ukusan.

Povrće koje čini boršč bogato je raznim mikroelementima i vitaminima, a djeluje i kao sorbent.

Zbog svoje uravnoteženosti, boršč potiče izvrstan rad želuca i jetre.

  1. Kupus – B vitamini, C, K i U.
  2. Cikla – dušik i betain, tvari koje potiču pravilan rad crijeva.
  3. Krumpir – kalij.
  4. Mrkva – karoten i vitamin A.
  5. Luk – antioksidansi.
  6. Češnjak je fitoncid.
  7. Paradajz pasta je skladište likopena.
  8. Kopar i peršin izvor su folata i apigina, tvari koje potiču samočišćenje ljudskih stanica.

Boršč je također bogat proteinima, koji dolaze iz mesa od kojeg se priprema juha. Proteini daju ljudskom tijelu snagu i energiju.

Ovo jelo pomaže u prirodnom čišćenju tijela od nitrata i toksina.

Najbolje je kuhati juhu s govedinom ili piletinom. Svinjski boršč bit će previše kaloričan, što može negativno utjecati na ljudsko tijelo. Kod kuhanja juhe potrebno je ukloniti sivu pjenu koja se stvara kod kuhanja mesa.

Za one koji ne vole kuhani luk u boršču, pri kuhanju čorbe možete dodati glavicu luka, a onda, kada je juha kuhana, izribati cijelu glavicu i baciti je.

Dobrobiti boršča vrlo je teško opisati, toliko je prednosti ovog jela.

Evo samo nekih od tih prednosti.

  • Smanjuje krvni tlak.
  • Štiti srce i jetru.
  • Poboljšava i štiti probavni sustav.
  • Čisti krv.
  • Smanjuje rizik od raka.
  • Podržava zdravlje kože.
  • Pomaže pri mršavljenju.
  • Smanjuje rizik od razvoja dijabetesa.

Glavna prednost boršča je njegova uravnoteženost. Sadrži optimalnu količinu svih vitalnih vitamina i enzima za pravilan rad ljudskog organizma.

Povrće koje je uključeno u njegov sastav, čudno, zdravije je kuhano.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki