6 stvari za postizanje sreće u paru

Sreća je za neke parove dostižna, a za druge gotovo utopija – duhovno je to stanje kojim su se bavili veliki mislioci, filozofi, teolozi i vjerske osobe.

Različite teorije kroz ljudsku povijest pretvorile su ga u dragocjenu robu, namijenjenu samo nekolicini odabranih.

No, u svjetlu 21. stoljeća slobodno se može reći da je biti sretan osobna odluka čija je tajna u distanciranju od ega i najjednostavnijoj logici.

Koje su tajne za postizanje sreće u osobnom životu?

1. Odabir biti sretan

Od pojave koncepta neurolingvističkog programiranja, ili NLP-a, u 90-ima, osporavan je argument da je sreća prolazno stanje rezervirano za nekolicinu privilegiranih.

par
Fotografija: Pixabay

Danas se može tvrditi da je biti sretan odluka koja se donosi svjesno i odlučno, bez obzira na prošlost, a može je postići svatko. Naravno da će biti lakše onima čije je djetinjstvo bilo okruženo ljubavlju.

2. Sreća ne proizlazi iz materijalnih dobara.

Život se odvija u potrošačkom društvu, u kojem dani kupovine i kupovanja, zatvorenih vrata, cyber dani ili crni petak ispunjavaju mnoge duhovne praznine koje udaljavaju ljude od istinske sreće. Nemojte upasti u ovu zamku.

Svaki predmet ili materijalno dobro je vanjsko, a sreća je intimno suočavanje. Postigavši ​​to sami, momak ili djevojka to mogu podijeliti samo u paru.

3. Nevolja te čini jačim

Na prvu, drugu ili treću poteškoću u odnosu s partnerom ne treba bježati, jer problemi su izazovi koje život postavlja na svoj put kako bi testirao vašu sposobnost da na njih odgovorite.

Nikada ne biste trebali kriviti svog partnera jer je to izbjegavanje i sve što radi je uništavanje veze. Vrijedi svoju ljubav čuvati kao dragi kamen u vjenčanom prstenu.

4. Asertivna komunikacija

Koji partner nije nenamjerno upao u zamku pretpostavki? Upadajući u neutemeljene sumnje i pretpostavke, bez činjenica, možete se udaljiti od sreće koju želite vidjeti u vezi. Ovu apsurdnu igru ​​hipoteza vrijedi zamijeniti asertivnom komunikacijom.

Moramo zaboraviti na “zahtjeve za objašnjenjima”, jer jedino što se time može postići je dinamiziranje ljubavi.

5. Empatija

Nema boljeg načina za razumijevanje drugih od vježbanja empatije s bijesom.

To znači da kada se suočite s bilo kojom situacijom koja se može pojaviti, trebate analizirati što biste učinili u tom slučaju. Ovo će otvoriti sva vrata razumijevanja.

6. Prijateljstvo, predanost i strast: tri stupa veze

Stručnjaci kažu da su zdrave i sretne veze moguće samo ako parovi održavaju ravnotežu između prijateljstva, predanosti i strasti.

Ako nakon analize ustanovite da u vezi nedostaje jedan od njih, bolje je početi raditi na tome.

Jedna od glavnih tajni sreće u paru je živjeti svaki dan kao da vam je posljednji. Može se samo zamisliti da je to doista tako. Bi li ljudi gubili vrijeme na svađu? Ili ste, naprotiv, nastojali svoje vrijeme ispuniti lijepim trenucima?

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki