Kako pomoći krastavcima da prežive vrućinu: praktični savjeti

Svaki ljetni stanovnik koji uzgaja krastavce suočava se s brojnim poteškoćama na ovom trnovitom putu.

Jedna od prepreka je pretjerano vruće vrijeme, kaže Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner pejzaža.

Stoga ćemo požuriti s vama podijeliti informacije o tome kako tretirati krevete s krastavcima ako je vruće izvan prozora – to je jedini način da izbjegnete oštećenje usjeva.

Ali prvo, vrijedi zapamtiti: optimalna temperatura za rast i razvoj ove kulture je 26-29 stupnjeva. Sve iznad ovog pokazatelja dovodi do smanjenja plodonošenja.

Budući da, nažalost, ne možemo utjecati na očitanja uličnog termometra, moramo početi pripremati posebnu otopinu koja će pomoći krastavcima da prežive vrućinu.

krastavci
Fotografija: © Belnovosti

Njegova osnova je lijek “Cirkon”, poznat mnogim vrtlarima.

Napunite kantu s 10 litara vode i u njoj otopite ampulu ovog sredstva, a zatim dobivenu otopinu ulijte u prskalicu i njome tretirajte gredice.

Sljedeći dan također trebate provesti tretman, ovaj put dodajte 0,5 litara sirutke, žličicu borne kiseline i 10 kapi joda u 10 litara vode.

Prema iskusnim uzgajivačima, ovaj tretman treba ponavljati svakih 5 dana ako vruće vrijeme potraje jako dugo.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki