Koje će biljke rasti na kiselom tlu: pomoći će vam da transformirate svoje mjesto

Mnogi vrtlari suočeni su s problemom povećane kiselosti tla na svojim parcelama i pokušavaju riješiti ovaj problem dodavanjem raznih deoksidansa, poput pepela ili krede.

Pritom zaboravljaju da se sve biljke ne snalaze loše u kiselim tlima. Neki od njih, prema riječima stručnjaka mrežne publikacije BelNovosti, agronoma znanstvenika, krajobraznog dizajnera Anastasia Kovrizhnykh, naprotiv, bolje rastu i cvjetaju kada je reakcija tla ispod 5,5.

Cvijeće koje voli kiselinu uključuje tako popularne biljke kao što su lupin, đurđice, ljiljani, božuri, krizanteme, vrtni makovi, nezaboravnici, različci, cinije i drugi.

Želite li nešto novo? Pogledajte pobliže donji dio trbuha. Andromeda, kako se cvijet još naziva, zimzelena je biljka s uvijenim listovima prekrivenim paperjem s donje strane.

Podbel cvjeta od kraja travnja do sredine lipnja – njegovi cvjetovi izgledaju poput zvona koja vise, što čini druge nježnima.

Ljiljani
Fotografija: © Belnovosti

Još jedan niski zimzeleni predstavnik flore je Kalmia. Izvana izgleda kao rododendron i ima mnogo sorti, koje se razlikuju po visini grma i boji cvatova.

Kasiopeja, koja se često koristi kao ukras za vrtove vrijeska, također bi bila vrijedna opcija.

Kasiopeja počinje cvjetati krajem ožujka i završava do početka lipnja – njezini cvjetovi izgledaju poput malih, tekućih mliječnih cvatova, koji podsjećaju na đurđicu.

Prethodno nam je stručnjak ispričao uz što se jagode smiju, a uz što ne smiju saditi.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki