Detoksirajte tijelo kupusom i mrkvom

U zimskom razdoblju, kada se manje krećemo, usporavaju se metabolički procesi u tijelu. Osim toga, već smo potrošili jesenske zalihe vitamina koji mogu ukloniti toksine i šljake nastale u našem tijelu od unosa alkohola i teške hrane.

Jetra je preopterećena u nastojanju da očisti tijelo. Gušterača teško prerađuje masti i ugljikohidrate. Tijelo koristi svoju preostalu snagu za razgradnju alkohola. Sada je vrijeme da pomognete svom tijelu neutralizirati toksine i otpad te ojačati svoj imunološki sustav.

Sva sredstva za čišćenje organizma mogu se podijeliti u dvije skupine: namirnice koje stimuliraju rad crijeva te vitamini i vitaminsko-mineralni kompleksi.

8 simptoma koji pokazuju nakupljanje toksina u tijelu i najbolje metode detoksikacije

Prva skupina je prilično opsežna. Sadrži povrće: kupus, cikla, mrkva, u obliku salate i sokova.

Pektini i vlakna koja sadrže normaliziraju rad crijeva, dok minerali i vitamini nadoknađuju potrošene zalihe.

Žitarice su također vrijedne – sadrže veliku količinu vlakana i esencijalnih aminokiselina za tijelo.

Zob djeluje kao strugač na stijenkama crijeva, čisti ih od sluzi i toksina te je niskokalorična.

Žitarice također imaju puno kalcija, željeza, vitamina B skupine.

Heljda, na primjer, sadrži kompleks aminokiselina, minerala, vitamina svojstvenih samo njoj. Preporučuje se za dijetalnu prehranu dijabetičara i osoba s oboljenjima jetre.

Zeleni čaj također je dobro sredstvo za čišćenje. Njegove prednosti su u prisutnosti snažnih antioksidansa, minerala, vitamina.

Sokovi od mandarina i naranči svakako su zdravi, ali nisu iz trgovine. Obično sadrže konzervanse i šećer. Birajte svježe pripremljen kod kuće i napola razrijeđen s vodom.

Kompot od suhog voća sadrži veliku količinu minerala.

Posebno su korisne grožđice i suhe marelice zbog visokog sadržaja kalija koji osigurava rad srčanog mišića. Fermentirani mliječni proizvodi – svježi sir i jogurt – normaliziraju crijevnu mikrofloru i sadrže puno kalcija.

Što se tiče vitamina, preporučuju se veće doze askorbinske kiseline (vitamin C). Produkti razgradnje alkohola i nikotina ga uništavaju. Možete uzeti 3 tablete 3-4 puta dnevno nakon jela, ali ne više od tjedan dana.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki