Evo što se događa ako kavu popijete prije doručka

Ako je prva stvar koju učinite odmah nakon buđenja posegnuti za šalicom kave, možda je vrijeme da ponovno razmislite o toj navici. Iako može biti teško započeti dan bez iskušenja kofeina, ispijanje kofeina prije doručka može dovesti do prilično ozbiljnih posljedica.

1. Utječe na razinu šećera u krvi

Ako je prva stvar s kojom vaše tijelo ujutro dođe u dodir kava, ona može povisiti razinu šećera u krvi za nevjerojatnih 50% (čak i bez dodavanja dva šećera). No to ne znači da se morate odreći svog omiljenog pića – ako samo prvo doručkujete, a zatim popijete kavu, nećete imati problema.

EVO ŠTO SE DEŠAVA AKO TJEDNO POJEDETE JEDAN AVOKADO

2. Dovodi do grčeva u nogama

Većina nas je patila od noćnih grčeva tijekom spavanja, ali većina ljudi ne zna da ispijanjem kave na prazan želudac sabotira sve svoje napore da se dobro naspavaju.

3. Isušuje vašu kožu

Kava je snažan diuretik, što znači da može učiniti da vaši odlasci u kupaonicu budu mnogo češći. Iako jedna čaša neće uzrokovati ozbiljnu dehidraciju, ipak uzrokuje gubitak tekućine u tijelu, a važno je piti dovoljno vode tijekom dana. U idealnom slučaju, svaku normalnu dugu kavu treba popiti s 330 ml vode.

4. Može povećati osjećaj tjeskobe

Kada se probudimo, naš kortizol, poznat i kao hormon stresa, je na najvišem nivou. Ako popijete kavu prije nego što uopće doručkujete, kofein se može sukobiti s kortizolom, uzrokujući tijelu još veći stres. Bolje je pričekati oko sat vremena nakon ustajanja da se upijete u svoju mirisnu naviku.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki