Rusi su zaprijetili bojkotom Chanelu

Francuski luksuzni div Chanel prestao je prodavati svoje proizvode ljudima koji ih namjeravaju odvesti u Rusiju nakon što je zatvorio svoje trgovine u toj zemlji. Ruske vlasti i neki kupci optužili su tvrtku za rusofobiju i zaprijetili bojkotom marke.

Chanel je rekao da se jednostavno pridržava sankcija Europske unije koje zabranjuju prodaju luksuzne robe u Rusiji u vrijednosti većoj od 300 eura. Mnoge su zapadne tvrtke obustavile svoje poslovanje u Rusiji od početka rata u Ukrajini. Chanel je za BBC rekao da sankcije koje je nametnula EU također zabranjuju prodaju luksuznih predmeta ljudima koji ih namjeravaju koristiti u Rusiji.

Neki Rusi kažu da im nije dopušten ulazak u Chanelove trgovine diljem svijeta. Influencerica Anna Kalashnikova na Instagramu je rekla da je prestala kupovati Chanelove proizvode u Dubaiju.

Izvor bgnes

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki