Trendovi šminkanja 2022.: Obrnuti tuš za oči

Trendovi ljepote mijenjaju se brzinom svjetlosti, posebno na Instagramu i TikToku. Ponekad je jako teško pratiti modu, ali proljeće nas inspirira da više eksperimentiramo. Najnovija “eksplozija” u beauty trendovima svakako je obrnuti tuš za oči. Ovdje je sve što trebate znati o trendu i nekoliko savjeta o tome kako sami obnoviti izgled.

Što je obrnuti tuš za oči?

Ovo je okrenuta verzija tradicionalnog “mačkastog” izgleda. Umjesto da nanesete eyeliner na gornju liniju trepavica, zapravo je nanesete na donju liniju trepavica. Što se tiče kapka, skoro sve je ostalo isto.

Kao i većina beauty trendova, ni ovaj nije nov. Zapravo je inspiriran mekim olovkama koje se tradicionalno nose na Bliskom istoku, u južnoj Aziji i dijelovima Afrike. Ova se šminka prvi put infiltrirala u zapadnu kulturu 1960-ih, a postala je još popularnija nakon što su se slavne osobe poput Rihanne i Kim Kardashian počele kladiti na nju.

SJAJNE SJENE: NAJVEĆI HIT NA INSTAGRAMU

Kako postići šminku?

Bilo da ste profesionalac kada je u pitanju vaš tuš za oči ili potpuni početnik s “nemirnom” rukom, rekreirati obrnuti mačkasti izgled je jednostavan i može se napraviti u tri laka koraka.

Korak 1: Nanesite olovku za oči na vodenu liniju i iscrtajte donji kapak do unutarnjih kutova očiju gdje se nalaze suzni kanali. Produžite liniju drugim nanošenjem za dramatičniji izgled.

Korak 2: Uzmite kist za blendanje i lagano razmažite rubove za smoky eye završnicu.

Korak 3: Završite izgled definiranjem obrnutog mačkastog oka. Da biste to učinili, uzmite ravnu četku i produžite krajeve. Možete koristiti i tekući tuš za oči.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki