Ove 3 omiljene namirnice uzrokuju rak

Jedna od glavnih komponenti zdravlja je pravilna prehrana. S hranom čovjek dobiva razne hranjive tvari i vitamine, ali postoje proizvodi koji mogu značajno pogoršati kvalitetu života, negativno utjecati na ljudsko zdravlje i dovesti do raka.

Redovita konzumacija brzi ugljikohidrati – šećer, pržena i masna hrana, kao i prerađeno meso izazivaju rak. Liječnik stavlja čips na prvo mjesto na popisu proizvoda opasnih po organizam.

“Drugi su jako gazirana pića, a treći su mesni poluproizvodi. Ako samo pržite meso, nije tako strašno kao jesti kobasice, sudžuke, razna dimljena mesa itd.”, kaže nutricionist, doktor medicinskih znanosti Alexey. Kovalkov.

Top 9 biljaka i namirnica za jak imunitet

Unatoč neporecivoj štetnosti šećera, nutricionist ne preporučuje potpuno napuštanje, već ograničavanje njegovog volumena. Također je vrijedno uključiti spore ugljikohidrate u prehranu.

Spore ugljikohidrate možemo unositi svakodnevno, jer ih ima u brojnim prehrambenim proizvodima – voću, povrću, cjelovitim žitaricama, pa čak i mliječnim proizvodima. /Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki