Koji proizvod povećava rizik od raka i bolesti srca: odgovor liječnika

Nisu svi proizvodi zdravi. To morate uzeti u obzir pri planiranju prehrane.

Česta konzumacija određene hrane dovodi do razvoja ozbiljnih zdravstvenih problema.

Liječnica Oksana Mikhaleva govorila je o tome detaljnije, piše Izvestija.

Na primjer, jedan od tih štetnih proizvoda je crveno meso, koje može izazvati rizik od razvoja raka i bolesti kardiovaskularnog sustava. Mogući su i pretilost i dijabetes.

Ipak, ne biste se trebali potpuno odreći crvenog mesa. To će dovesti do nedostatka željeza.

Kobasice, meso
Fotografija: © Belnovosti

Kako je napomenuo liječnik, djeca, adolescenti i mladi mogu jesti proizvod do dva puta tjedno, ali ne smiju pojesti više od 500 grama u sedam dana.

U odrasloj dobi trebate smanjiti količinu crvenog mesa koju konzumirate na jednom tjedno. Što se tiče muškaraca i žena starijih od 50 godina, oni mogu jesti meso do dva puta mjesečno. Štoviše, u ovom slučaju govorimo o prirodnim proizvodima.

Što se tiče prerađenih proizvoda (kobasice, kobasice, knedle itd.), Treba ih potpuno napustiti.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki