A ipak svoju kuhinju i posuđe možete očistiti aluminijskom folijom

Aluminijska folija svakako je vrlo korisna u našoj kuhinji i većina nas se brine da nam nikada ne nedostaje iz ladice. Ali jeste li znali da ga možete koristiti i za ribanje teških površina i posuđa? Dakle, nemojte žuriti da ga bacite nakon upotrebe ili kada se ne reže dobro. Ostavite to po strani, a mi ćemo vam dati 5 različitih upotreba koje će vas iznenaditi svojim rezultatima.

Tave i lonci

Trljanje žice ne djeluje uvijek. Smotajte foliju u kuglu i njome uklonite zagorjelu masnoću i hranu iz lonca ili tave. Na njega možete staviti i sredstvo za pranje posuđa, kao što biste to učinili sa žicom. Ovo je posebno učinkovito na posuđu od lijevanog željeza ili nehrđajućeg čelika. Naprotiv, nije prikladan za one koji se ne lijepe, jer može oštetiti njihov poseban premaz.

Hrđave površine

Ako imate zahrđale gumbe ili ručke na ormaru, ne brinite. Samo uzmite kuglicu aluminijske folije i dobro obradite područje. Vidjet ćete značajno poboljšanje, čak i odmah, jer se čini da aluminijska folija može kemijski otopiti hrđu.

Posuđe

Ne dopustite da vam se suđe gomila u sudoperu samo zato što vam je spužva stara, a nemate novu. Upotrijebite naš prijedlog čišćenja i vidjet ćete da će imati još bolje rezultate posebno u slučajevima kada ima sasušene masnoće ili hrane jer je posuđe bilo neoprano mnogo sati.

Roštilji

Četke za roštilj vrlo su dobre u uklanjanju zagorjele hrane s roštilja, ali za sobom mogu ostaviti sitne komadiće metala ili metalne čekinje koje bi mogle završiti u vašoj hrani. Stoga sljedeći put kada poželite dobro očistiti rešetku pećnice ili roštilja, radije koristite aluminijsku foliju. Ono na što treba obratiti pozornost je da je roštilj potpuno hladan prije nego što počnete s čišćenjem.

Pećnica

Jeste li ikada pokušali očistiti unutrašnjost pećnice aluminijskom folijom? Umjesto da posežete za kemijskim sredstvima za čišćenje s jakim mirisom, na ovaj način možete lakše ukloniti masnoću i mrlje čak i sa stakla na vratima.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki