Punjene mljevenim mesom | zarpanews.gr

Omiljena hrana u klasičnoj verziji.

od Sotiris Evangelos

Spremno za 2:10′

Materijali

6 rajčica

6 paprika

6 okruglih tikvica

1 šalica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

3 krumpira izrezana na kriške

200 g mljevena junetina

100 g mljevena svinjetina

1 šalica Carolina riže

2 glavice luka nasjeckane

2 češnja češnjaka sitno nasjeckana

100 ml suhog bijelog vina

½ vezice nasjeckanog peršina

½ vezice metvice, nasjeckane

sok od 4 rajčice

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

Nožem zarezati gornji dio povrća, kao kapicu. Svo povrće pažljivo ispraznite, a mrvice od rajčice i bundeve sitno nasjeckajte.

U loncu na jakoj vatri zagrijte polovicu maslinovog ulja i pirjajte mljeveno meso uz stalno miješanje oko 5 minuta dok ne promijene boju. Dodajte luk i češnjak i pirjajte još 1-2 minute.

Ugasite vinom i ostavite 1 minutu da alkohol ispari. Dodajte rižu, povrtne mrvice, sol i papar. Uz miješanje pržite još 1-2 minute, dodajte začinsko bilje i maknite s vatre.

Zagrijte pećnicu na 170°C na zraku. Napunite povrće do 2/3. Stavite ih u pleh, a između stavite krumpir. Prelijte preostalim uljem i sokom od rajčice. Dobro posolite i popaprite i pecite 1 sat i 30 minuta. Poslužuju se topli ili hladni.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki