Zdravstvene prednosti konzumiranja heljde

Heljda je izuzetno korisna, ali ne tako česta. Zbog toga većina ljudi ne zna za njegove brojne prednosti:

Heljda ima manje ugljikohidrata od niza žitarica kao što su krumpir i riža. Zbog toga je izvrsna hrana za dijabetičare, osobe s prekomjernom tjelesnom težinom i posebne dijete.

U kombinaciji s mlijekom heljda značajno poboljšava rad probavnog trakta i pospješuje metabolizam bez opterećenja probavnog sustava jer sadrži pektin.

Heljda pomaže u stabilizaciji šećera u krvi, što je čini pogodnom ne samo za osobe na dijeti, već i za dijabetičare.

Heljda sadrži hranjive tvari koje imaju svojstva uklanjanja kolesterola iz krvi, kao i smanjenja propusnosti i krhkosti stijenki krvnih žila. Pogodna je hrana za osobe koje pate od hemoroida i proširenih vena.

Heljda pomaže u povećanju mišićne snage i izdržljivosti sportaša, zbog visokog sadržaja proteina.

Heljda je bogata flavonoidima koji dramatično usporavaju proces starenja. Magnezij, koji se nalazi u heljdi, vrlo je važan za prevenciju kardiovaskularnog sustava.

Heljda se također preporučuje kao sredstvo protiv reume i artritisa, protiv ateroskleroze, hipertenzije, smanjenog rada štitnjače, kao i za jačanje imunološkog sustava i očuvanje dobrog vida.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki