Zašto beauty blogerice masovno mažu kurkumu po licu

Kurkuma nije samo ukusan začin za upotrebu u kuhinji, već ima i mnoga druga dobra svojstva. Ranije smo pisali da je to savršeno sredstvo za uklanjanje žutih mrlja sa zuba. Osim toga, kurkuma je i antibakterijska, što pomaže dobrom dahu, ali ne staje samo na tome! Beauty blogerice sada masovno mažu žutilo po svojim licima i sve imaju svoje razloge za to.

Panaceja

Sadrži mnogo antioksidansa koji zauzvrat pomažu protiv ekcema, problema s jetrom, prhuti na tjemenu, a time i čiste zube. Uz sva ova prekrasna svojstva, kurkuma je apsolutno čudotvoran lijek za kožu, zbog čega se u nju kunu sve beauty blogerice. Ako ga nanesete na lice u obliku maske, pomaže protiv tamnih mrlja, regulira lučenje masnoće u koži, smanjuje fine linije i bore te se bori protiv akni. Može li još bolje?!

Lijepa žuta

Ali kako napraviti tako poznatu masku od kurkume? Za svoje zube to možete učiniti tako da žličicu kurkume pomiješate sa žlicom kokosovog ulja. Za vaše lice najbolje je koristiti recept beauty blogerice Sadia Slayy koristiti. Snimila je video u kojem jednu žlicu kurkume miješa s dvije žlice vode. S njom je napravila lijepu masku i ujedno oprala zube. U nastavku pogledajte njezine slike i slike nekoliko drugih obožavatelja kurkume.

Pročitajte i: Life hack: Super jednostavan trik za bjelje zube

Izvor: Metro UK, Slika: Instagram, iStock

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki