Najkupovaniji božićni darovi




Fotografija: Thinkstock/Gulliver

Kako se bliže božićni blagdani, tako počinje i shopping groznica. Nestrpljivo iščekivanje jednog od najsvjetlijih blagdana svakim danom postaje sve jače, a s njim i potraga za najprikladnijim darovima za rodbinu i prijatelje. Trendovi predblagdanske kupnje pokazuju da od sredine prosinca svi kreću u kupovinu.

Donosimo ljestvicu 10 najnaručivanijih darova, prema kaymu istraživanju, iz kojih možete crpiti inspiraciju za svoja božićna iznenađenja.

Na prvom mjestu su darovi za dom. Stara bugarska tradicija nalaže da u povodu Nove godine kupimo nešto novo za dom. Obično su to stvari koje se odgađaju tijekom vremena, poput novog TV-a, DVD-a, tehnologije općenito.

Na drugom mjestu su kozmetika i parfemi. Oko 25% dama ove će godine biti oduševljeno svojim omiljenim parfemom. Koliko god poklon bio trivijalan, ipak je poželjan i tražen.

Ispostavilo se da će knjiga ove godine biti počašćena među božićnim darovima. Na svjetske klasike i ljubavne romane kladilo se 16% ispitanika. U ovoj su rubrici i oni koji su klasičnu knjigu odlučili zamijeniti elektroničkom kao dar dragoj osobi. Odjeća je sljedeći preferirani dar.

Oko 70% ljudi kaže da želi pokloniti nešto što vlasnik može koristiti i što je nužnost. Samo 30% brine o emocionalnom naboju svog poklona i radije obraduje svoje najdraže nečim za pamćenje. To je također razlog za traženje poklona tipa figurica.

Prema kineskom horoskopu, 2015. godina je godina drvene ovce. Očekuje se da će svi predmeti s prikazom životinje biti vrlo popularni.

Satovi i nakit također su među favoritima, uglavnom među osobama između 30-40 godina. Dodijelili bi sredstva između 100 i 300 BGN.

Mlađa generacija od Djeda Mraza očekuje novi telefon. Oko 22% ispitanika u dobi od 16-23 godine očekuje upravo to ispod božićnog drvca. Njih 12% kaže da želi novi tablet ili računalo. 26%, većinom dječaka, očekivalo bi play station od kojeg bi najvjerojatnije koristila cijela obitelj.

Pokazuje se da će i u sektoru usluga biti darova. Nema ništa bolje od darivanja iskustva. Zato će 13% dama ove godine otići na tretmane ljepote lica i tijela kao poklon od svojih najdražih.

Upamtite, što god kupite zadovoljit će vaše najmilije, važno je da to poslužite s ljubavlju i poštovanjem.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki