Imunolog je pokazao koja će vas dijeta spasiti od tvrdokorne kandide

Alergolog-imunolog Tatyana Borisova govori o principima prehrane koji će pomoći u borbi protiv beskrajno tvrdoglave Candide. Stručnjakinja napominje kako bi se dijeta trebala držati barem mjesec dana, da bi bilo učinka, a nakon toga treba se vraćati jedna po jedna zabranjena hrana.

“Potrebno je potpuno izbaciti iz prehrane šećer i njegove zamjene, slatkiše, med, voće i bobice. Zabranjeni su i pšenica, raž, ječam, bijela riža. Također uklanjamo mlijeko i jogurt. Od povrća odbijamo krumpir, ciklu, rajčicu, mrkvu, patlidžane, bundeve. Također precrtavamo sve proizvode fermentacije”, nabraja stručnjak.

Ali ovo nije cijeli popis zabranjenih. Dodajte mu sva gazirana pića, kavu, čaj, alkohol. Brza hrana, konzervirana roba i poluproizvodi, naravno, također nisu dopušteni. Također zaboravimo na ulje na mjesec dana, privremeno ograničimo druga ulja.

Što da jedem onda? Popis dopuštenih je također prilično velik. Osim navedenog, možete koristiti bilo koje povrće i začinsko bilje, crveni ribiz, borovnice, maline i drugo bobičasto voće. Od voća na jelovniku su limun, limeta i avokado koje mnogi vole.

Svi ih jedemo, ali čine više štete nego koristi

Pravi spas u takvoj prehrani su žitarice: heljda, proso, amarant, crna riža, smeđa riža, mahune, leća, slanutak, mung grah. Ne zaboravite na proteine, jedite meso, plodove mora i ribu. Začini također nisu zabranjeni: kurkuma, crni papar, klinčići, đumbir.

Ponekad se možete počastiti orašastim plodovima, ali nemojte ih zlorabiti – ne više od dvije žlice dnevno, preporuča se potopiti prije upotrebe. Začinsko bilje je dopušteno kao piće.

Važno je slijediti ne samo jelovnik, već i određena pravila: vrlo pažljivo žvakati hranu dok okus ne nestane. Ne pijemo vodu dok jedemo. Pijemo ili pola sata prije jela ili 45 minuta poslije. Ali ne zaboravite piti tijekom dana: potreban minimum je 30 ml po kg težine svaki dan! /Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki