Žena je darovala 96 litara krvi i oborila svjetski rekord

Josephine Mikhaliuk darivateljica je krvi 58 godina.

Stanovnica kanadske provincije Alberta dala je 96 litara pune krvi tijekom više od pola stoljeća, što je postao rekord među ženama.

80-godišnji Mikhalyuk prvi je put postao donor 1965. godine. Tada je imala 22 godine i sa sestrom je odlučila dati krv. Ima prvu pozitivnu grupu, koja je tražena u bolnicama. Prvo, to je najčešće. Drugo, takva je krv prikladna za pacijente bilo koje skupine.

58 godina žena je pauzirala zbog operacija i trudnoća – postala je majka četvero djece.

Krv
Fotografija: Pixabay

Kanađanka je istaknula da će nastaviti darivati ​​krv do kraja života. Svaki put liječnici procjenjuju Mikhalyukino zdravlje i provjeravaju razinu željeza u krvi. Starija žena je naglasila da nakon svakog darivanja krvi osjeća val energije, prenosi Guinnessova knjiga rekorda.

Josephine je nadmašila prethodnog rekordera gotovo 2 puta. Prethodno je vodstvo pripadalo indijskom stanovniku Ashoku Kumaru, koji je dao 55 litara krvi.

Tijelo odrasle osobe u prosjeku sadrži 4,7 litara krvi, što je otprilike 10% ukupne težine. Liječnici koriste punu krv u transplantaciji organa, liječenju raka i za pacijente koji su izgubili puno krvi zbog ozljeda.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki