Najopasnija dječja igračka




Fotografija: Thinkstock/Gulliver

Najopasnije igračke za zdravlje djece koje im roditelji mogu pokloniti za Božić su romobilipokazuju rezultati američkog istraživanja, na koje se poziva časopis “Sianz e Avnir”.

Oni pokazuju značajan porast incidenata povezanih s igračkama u posljednjih 25 godina.

Istraživači s pedijatrije u Columbusu, Ohio, usporedili su i analizirali podatke o posjetima mališana u bolničkim jedinicama intenzivne njege vezanim uz igračke. Ispada da je između 1990. i 2011. gotovo 3,4 milijuna djece u SAD-u liječeno zbog ozljeda uzrokovanih igračkama. Između 1990. i 2001. godine zabilježen je porast ovih ozljeda od 61 posto.

“Krivci” su igračke koje djeca voze – romobili, tricikli, autići s motorom poput Barbie džipova. Uz njih je vezano 35 posto ozljeda i 43 posto posjeta odjelu intenzivnog liječenja.

Lopte čine 9,9 posto ozljeda. Puške igračke ozljeđuju djecu rjeđe nego što bi se moglo očekivati ​​- u samo 3,4 posto slučajeva. Na dnu osebujne ljestvice nalaze se multimedijske igre.

Kako dolazite do incidenata? U 45 posto slučajeva djeca padaju s igračaka. U 22 posto slučajeva incidenti su bili povezani sa sudarom, au 11 posto – s gutanjem stranog tijela.

Slučajne ozljede igračkama najčešće su u dobi od dvije godine. Broj dječaka koji posjećuju bolničku hitnu pomoć zbog igračke dvostruko je veći od broja djevojčica. Ta razlika između dječaka i djevojčica nestaje do 17. godine.

Izvor: BTA

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki