Iznenađenje! Ovaj proizvod smanjuje štetu soli

Odavno je poznato da je sol štetna. a stručnjaci stalno govore da moramo smanjiti njegovu konzumaciju ako želimo očuvati svoje zdravlje.

Sol djeluje poput droge

Prema studiji istraživača sa Sveučilišta u Pennsylvaniji, postoji jedan proizvod koji sadrži neke antioksidanse koji mogu pomoći u zaštiti krvnih žila od oštećenja uzrokovanih velikim unosom soli. Istraživanje je objavljeno u časopisu Journal of Nutrition.

Riječ je o siru. I iako stručnjaci ne preporučuju pretjerano jedenje sira jer je kaloričan i masnoća, on zapravo pomaže.

Sir smanjuje štetu soli U randomiziranom ispitivanju znanstvenici su otkrili da kada odrasli jedu hranu s visokim udjelom natrija, njihove krvne žile ne funkcioniraju normalno. Ali jedenje četiri porcije sira dnevno uz obrok bogat natrijem neutralizira ovaj učinak.

Natrij je esencijalni mineral, ali ga naše tijelo treba samo u malim količinama. Istodobno, konzumiranje previše natrija povećava čimbenike rizika za kardiovaskularne bolesti, poput visokog krvnog tlaka.

Nemojte ni posezati za ovim namirnicama ako ste bolesni – bit će još gore

American Heart Association preporučuje da konzumirate samo 2300 miligrama (mg) natrija dnevno. Idealna količina soli je gotovo 1500 mg za većinu odraslih osoba.

Rezultati studije pokazali su da nakon tjedan dana dijete s visokim udjelom natrija i bez sira, krvne žile sudionika nisu dobro funkcionirale. Nasuprot tome, kod sudionika na dijeti s visokim udjelom natrija i sira, krvne žile funkcionirale su normalno.

Istraživački tim napominje da je ključno nastaviti istraživati ​​ove učinke u većim studijama, kao i mehanizme kojima mliječni proizvodi pomažu u održavanju zdravlja krvnih žila./ zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki