Uzgoj krumpira proces je usavršavan godinama.
Nije iznenađujuće da svaki ljetni stanovnik ima svoje provjerene trikove i učinkovite tehnike koje im omogućuju da iz godine u godinu dobiju pristojnu žetvu krumpira.
Također ćemo otkriti naše karte i reći vam savjete koji mogu biti korisni ne samo početnicima u uzgoju biljaka, već i iskusnim vrtlarima.
Dakle, krumpir srednje veličine je najprikladniji za sadnju.
Ako su preveliki, izrežite ih tako da svaki dio ima nekoliko očiju.
Osim toga, važna je i dubina sadnje – ako napravite preduboke rupe, najvjerojatnije će vrhovi doseći neviđene veličine, ali krumpir će biti mali.
Ako želite da podzemni dio biljaka – ti isti gomolji – primi najviše hranjivih tvari, ne zaboravite slomiti vrhove. To treba učiniti 1-2 tjedna nakon cvatnje.
Konačno, ako primijetite prve znakove plamenjače u svojim gredicama krumpira, nemojte se ustručavati rezati i spaliti vrhove.