Kako zalijevati krastavce, a kako kupus: postoji razlika

Ako i dalje mislite da zalijevanje nije komplicirano, požurit ćemo vas razuvjeriti.

Prema stručnjaku internetske publikacije BelNovosti, agronomu i krajobraznom dizajneru Anastasiji Kovrizhnykh, zalijevanje svake kulture ima svoje nijanse.

Počnimo s krastavcima. Vole obilno zalijevanje u korijenu, tijekom kojeg je vrijedno paziti da korijenje biljaka nije izloženo.

Osim toga, kod krastavaca se preporučuje prskanje koje treba obaviti rano ujutro ili kasno navečer.

Kupus je također ljubitelj obilnog zalijevanja. Međutim, kod ove kulture treba smanjiti količinu i učestalost korištenja vode prije sazrijevanja glavica kupusa. Inače će vjerojatno popucati.

Kanta za zalijevanje i lopata
Fotografija: © Belnovosti

Zauzvrat, rajčice trebaju umjereno zalijevanje. Suša ili preplavljivanje je pogubno za ovu kulturu.

Dakle, prelijevanje tijekom procesa punjenja plodova dovodi do činjenice da plodovi pucaju i postaju vodenasti u okusu, dok je nedostatak vode tijekom razdoblja cvatnje prepun pada jajnika.

Zaključno, razgovarajmo o još nekoliko uobičajenih usjeva – luku i češnjaku. Vrijedno je zalijevati krevete s ovim biljkama ne više od jednom tjedno, a neposredno prije žetve trebali biste potpuno izbjegavati posjećivanje kreveta s kantom za zalijevanje.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki