Kako zalijevati luk upravo sada tako da naraste velik: ne znaju svi ljetni stanovnici

Sigurno svatko u svom vrtu pokušava uzgojiti veliki, slatki i ukusni luk.

Također želim da urod bude dobro uskladišten do sljedeće berbe, tako da uvijek možete pripremiti ukusan ručak ili večeru.

Da biste izvršili ovaj zadatak u srpnju, trebate pravilno zalijevati luk, kaže dizajnerica krajolika i agronom Anastasia Kovrizhnykh, stručnjak u online izdanju BelNovosti.

Koju tajnu zalijevanja vrijedi znati?

Ako vam je prioritet uzgoj velikih luka, onda je vrijedno pripremiti posebnu hranjivu otopinu koja će vam pomoći da postignete ono što želite.

Za volumen od deset litara morat ćete uzeti 200 grama drvenog pepela i dolomitnog brašna. Ove komponente su iznimno potrebne za luk i mogu pomoći da usjev postane ukusan i velik.

luk
Fotografija: © Belnovosti

Također, kako biste poboljšali hranjiva svojstva gnojiva, morate dodati još jednu žlicu kalijevog monofosfata.

Gnojivo se mora primijeniti između redova.

Nakon toga možete neko vrijeme zaboraviti na dodavanje hranjivih tvari. Međutim, tjedan i pol dana prije očekivane žetve luka, morate upotrijebiti drugi proizvod. Da biste to učinili, uzmite jednu žlicu kalijevog humata na deset litara vode.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki