Nutricionistica je objasnila opasnost od konzumiranja super ledenih napitaka ljeti

Nutricionistica i članica Nacionalnog udruženja dijetetičara i nutricionista Rusije Natalia Kruglova upozorila je na posljedice konzumiranja hladne hrane. O mogućim rizicima govorila je u intervjuu za Radio Sputnjik.

Liječnik je objasnio da su za zdravu osobu ohlađena hrana i pića, kao i sladoled, bezopasni, ali ako postoje bolesti probavnog trakta, bolje je ograničiti upotrebu pretjerano hladne hrane.

Kao primjer navela je gastroezofagealnu refluksnu bolest kod koje se sadržaj želuca izbacuje u jednjak. “Hladna hrana i piće mogu pogoršati ovu bolest. Hladna hrana se također ne preporučuje kod bolesti žučnog mjehura, kod kolelitijaze”, pojasnila je Kruglova.

Ovaj napitak usporava rast stanica raka

Osim toga, redovita konzumacija takve hrane kod probavnih problema može dovesti do nadutosti i poremećaja stolice.

Specijalist govori i o takozvanoj “hladnoj glavobolji”, koja nastaje zbog ohlađene hrane i pića. “Ali ovo je prilično individualna reakcija na korištenje hladne hrane, više je karakteristična za ljude sklone glavoboljama, važno je usredotočiti se na vlastite osjećaje”, dodao je liječnik.

I sasvim je očito da hladna hrana može postati dodatni katalizator za razvoj postojeće prehlade, pa ako pronađete odgovarajuće simptome, trebali biste se suzdržati od jela.

zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih štiva za svakoga!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki