Birkenstock x Manolo Blahnik: suradnja koja je iznenadila svijet

Teško je zamisliti svijet u kojem bi najpoznatija klijentica Manola Blahnika, Carrie Bradshaw, nosila Birkenstock papuče. No čak bi i sama Carrie mogla ponovno razmisliti o toj teoriji nakon što vidi novu suradnju španjolske dizajnerice s njemačkim brendom sandala.

Dva su brenda prije samo nekoliko dana objavila kolekciju od šest modela, među kojima su i Birkenstock favoriti poput Arizona i Boston sandala, obavijenih baršunastom teksturom i ukrašenih kristalima.

Iako se partnerstvo može činiti čudnim, sam Blahnik je dugogodišnji obožavatelj Birkenstocka. A što se tiče njemačkih papuča, to je samo dio niza vrhunskih dizajnerskih kolaboracija koje uključuju dizajnere poput Ricka Owensa, Proenze Schouler i Jill Sanders.

“Ovo je jedinstvena kolekcija koja kombinira dizajn našeg zaštitnog znaka s njuhom Manola Blahnika, stvarajući modele s odvažnom i usmjerenom estetikom”, rekao je izvršni direktor Birkenstocka Oliver Reichert.

Iako papuče dolaze po doista “wow” cijeni koja je više u skladu s Blahnikovom ponudom nego Birkestockovom (između 680 i 810 USD), ovo je samo prvi dio kolekcije, a nastavak dolazi u lipnju 2022.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki