Biljke uz grožđe: što se može uzgajati, a što ne

U ljetnim vikendicama često možete pronaći zasađeno grožđe. Svi plodovi ne samo da su slatki i ukusni, već se često koriste u izradi kompota, slastica, a ponekad iu izradi domaćeg vina.

Ali postoje biljke koje se ne mogu ostaviti ispod ove kulture, inače možete zaboraviti na izvrsnu žetvu. Na primjer, neki ukrasni usjevi i korovi ometat će normalan rast i razvoj vinove loze. Stoga je bolje presaditi neven i majčinu dušicu.

Uz vinovu lozu ne smije se uzgajati paprika, krumpir, rajčica, kukuruz i salata. Oni jednostavno neće moći rasti ispod grožđa; ono će ih početi tlačiti.

Korov, koji također šteti usjevu, mora se ukloniti na vrijeme. Ali možete ostaviti celandin i lucernu. Činjenica je da oni mogu zaštititi grožđe od bolesti.

Ali što još možete posaditi uz vinovu lozu?

Grožđe
Fotografija: © Belnovosti

Kao što stručnjaci napominju, imat ćete normalnu žetvu ako odaberete rotkvicu, kopar, kiseljak, repu, grašak ili rotkvicu. Vrijedno je obratiti pažnju na blitvu.

Što se tiče drveća, za takvo susjedstvo možete odabrati krušku, trešnju ili trešnju. Ali ovdje je važno osigurati da kruna ne zaklanja grožđe.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki