Koliko jaja možete pojesti dnevno?

U posljednje vrijeme puno se govori o opasnostima kolesterola na naše tijelo, ali istodobno liječnici kažu da su jaja dobra za tijelo, ali sadrže ovaj ozloglašeni kolesterol.

Dakle, je li moguće jesti jaja svaki dan ili bi ih trebalo ograničiti na 2-3 tjedno?

Jaja sadrže kolesterol, a oni koji imaju visoku razinu kolesterola u krvi ili su u gornjim granicama normale trebali bi zaista strogo ograničiti konzumaciju ovog proizvoda.

Za ostalo, podsjetnik na korisna svojstva jaja neće biti suvišan. Prvo, jaja su izvor proteina (proteina) i dobra zamjena za meso i ribu. Sadrže malo kalorija, poput male banane (76), ali sadržaj vitamina B, C, D, E dovoljan je za rast i obnovu tijela. Jaja su izvrstan doručak ili sastojak salate.

Jaja su također odličan izvor joda, fosfora i minerala, uključujući željezo. Posljedično, osigurava proizvodnju crvenih krvnih zrnaca, zdrav rast zuba i kostiju te proizvodnju hormona štitnjače.

jaja
Fotografija: © Belnovosti

Posljednjih su godina američki znanstvenici proveli istraživanje o kolinu koji se nalazi u jajima i dokazali da upravo ova tvar pomaže u prevenciji raka dojke kod žena. Jedan žumanjak sadrži približno 125 mg kolina, a samo 400 mg potrebno je za prevenciju raka dojke.

Za trudnice i dojilje jaja su obavezna u prehrani. Ukratko: jedno jaje dnevno dovoljno je za odrasli organizam i prevenciju raka, pod uvjetom da kolesterol u krvi nije povišen.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki