“Roman o Majci Terezi” – knjiga o dobroti i razumijevanju




Foto: Getty Images/Gulliver

Agnes Gonja Boyajiu bila je katolička časna sestra u Indiji, rođena 1910. u Skoplju. U cijelom svijetu poznata je kao Majka Tereza – utemeljiteljica reda Misionarki ljubavi (1950.), poznata po svom misionarskom i karitativnom radu među siromasima svijeta.

Majka Tereza je osnovala i održavala mnoge hospicije, sirotišta i domove za gubavce diljem Indije. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Godine 1979. dobila je Nobelovu nagradu za mir. Umro 1997. u Calcutti, Indija.

“Roman o Majci Terezi” makedonskog pisca Mladena Serbinovskog govori o djevojčici iz Skoplja koja otkriva svoj poziv čiji je put vjera i ljubav prema drugima. Unatoč slavi, nagradama i popularnosti, ova krhka žena “očuvala se – piše Serbinovski, dodajući – kao na početku: skromna, i dalje ista kršćanka… Svi mi, danas milijarderi, čak i u trenucima najveće slave i moći, bili smo hrabri i hrabri.” negdje duboko u sebi osjećamo se slomljeno, izmješteno i trebamo nečiju utjehu, podršku i razumijevanje. Samo je Majka Tereza pokazala takvu ljubav i razumijevanje.”

Roman o Majci Terezi priča je o tome kako običan čovjek može pronaći svoj put i postati inspiracija i primjer milijunima ljudi diljem svijeta. Ovo je roman o bezuvjetnoj ljubavi, o vjeri, o dobroti…


Odlomak iz knjige:

– Znaš, Majko Terezijo, lutao sam cijelim svijetom tražeći Gospodina…

– Vrlo lijepo. I jeste li ga našli?

– Ne, ali ne odustajem.

– Tako i treba biti. Ja, kao i ti, tražim ga cijeli život…

– Zar i ti ne odustaješ?

– Ne.

– A znaš li da je Isus bio na Tibetu, u Šambali? Tu je prošao kroz vrata vremena.

– Prošao je, ali ne znam: što je ovo?

– To je zgusnuto vrijeme, koje sadrži materiju našeg vremena i ima sposobnost izvlačenja negativne energije iz nas.

– Vrlo zanimljivo. I je li to izvukao iz tebe?

– Ima jedan problem… Ne smatram se dovoljno čistim.

– Ionako nisi dovoljno čist, svi smo jednako čisti i nečisti.

– Ovo zgusnuto vrijeme tamo zapravo je materijalni dio jednodimenzionalnog vremena i kada izvlači negativnu energiju iz nas, postoji opasnost da nam izvuče i život.

– Prvi put čujem za tako nešto, ali zvuči mi jako zanimljivo.

– Samo ako je čovjek kristalno čist, zgusnuto vrijeme ga neće uništiti. Zatim ga vodi kroz ono najuzbudljivije – kroz mnoge svjetove. Kroz paralelne svjetove. Ali ako je duša određene osobe preplavljena zlom, pod pritiskom zgusnutog vremena, kada zlo počne izlaziti iz nje, negativna energija je može jako smežurati, ostariti, pa čak i spržiti.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki