Dobre vijesti za sve sa zelenim očima!

Zabavna činjenica u ponedjeljak popodne: Jeste li znali da a zelena boja očiju se smatra najrjeđom bojom očiju na svijetu te da samo dva posto(!) ukupne populacije ima zelene oči.

‘Gen zelene boje očiju’

Vrlo je malo nositelja ‘gena zelene boje očiju’. Zelena je dominantna nad plavom i sivom bojom očiju, ali ako u svijetu ima malo ‘zelenih nositelja DNK’, to se neće često događati. Nositelji ‘gena zelene boje očiju’ uglavnom se nalaze u sjevernoj Europi i na Bliskom istoku, Indiji i Pakistanu. Zemlje u kojima uglavnom možete sresti ljude sa zelenim očima su Sjeverna Nizozemska, Irska, Sjeverna Njemačka, Danska, Švedska, Norveška, Island, Poljska i Estonija. Naravno da će i drugi doći svjetlo boja očiju također se pojavljuje u ovim zemljama.

Dakle, stavi to u džep ljepotice zelenih očiju. I još jedna zabavna činjenica dana: svi ljudi s plavim očima nekada su imali istog pretka! Čekaj, što?! Da,samo čitaj.

Također pročitajte: Muškarcima s ovom bojom očiju ne može se vjerovatiSlika: iStock

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki