Fokusirani ultrazvuk pomaže u zatezanju kože lica

Hifu predstavlja visoko intenzivan fokusirani ultrazvuk, koji zateže i tonira kožu, koristeći prirodne reakcije tijela na oporavak. To je neinvazivna procedura koja cilja na SMAS (površinski mišićni aponeurotski sustav) i duboki dermis.

Metoda se uglavnom primjenjuje na područje lica kako bi se stimulirao novi kolagen. Podiže gornji i donji dio lica i vrata. Kako starimo, kolagen gubi elastičnost i koža se opušta. Hifu uzrokuje zagrijavanje tkiva, što otključava obrambene mehanizme i počinje proizvodnju novog kolagenas ciljem zacjeljivanja oštećenih slojeva.

Uređaj je opremljen s nekoliko vrhova. Kroz prvi od njih prodire u površinski sloj dermisa (dubine oko 1,5 mm) i uzrokuje zagrijavanje. Drugi vrh se zagrijava do otprilike 3 mm i utječe na dublje slojeve dermisa. Kratki toplinski utjecaj na stanice dermisa uzrokovan dvama vrhovima dovodi do aktivacije proizvodnje kolagena i elastina. Uz pomoć trećeg vrha prodire i uzrokuje duže zagrijavanje na dubini od 4,5 mm u koži, gdje djeluje sloj SMAS. Kao rezultat duljeg toplinskog utjecaja, u ovom sloju se stvaraju točke koagulacije kolagena, što kasnije dovodi do željenog učinka liftinga.

Procedura ne zahtijeva anesteziju odnosno hlađenje. Traje oko 40 minuta za cijelo lice, jer se vrhom prolazi nekoliko puta zaredom i zahvaća se na različitim dubinama. Energija ultrazvuka prolazi kroz kožu i potkožno masno tkivo ne oštećujući ih, termokoagulacija uzrokuje zbijanje rastegnutih kolagenih vlakana godinama i osigurava podizanje mekih tkiva lica. Ponekad pacijenti osjećaju blagu bolnu nelagodu u području zuba. To se najčešće vidi kod pacijenata koji imaju metalne krunice ili zubne implantate. Serije od 3-4 postupka izvode se svaki mjesec ili se mogu uspješno kombinirati s njima Morpheus 8. Učinak se razvija u intervalu do 6 mjeseci. Lagana oteklina i edem mogu se primijetiti do tri dana nakon zahvata.

Metoda je prikladna za sve pacijente koji se bore s opuštenom kožom i žele poboljšati njezinu strukturu. Uspješno se nosi s dvostrukom bradom, gubitkom konture jagodične kosti, donje čeljusti, produbljenim nazolabijalnim borama, spuštenim obrvama i kapcima. Obnavlja kožu i daje svjež izgled licu.

Ne provodi se tijekom trudnoće i dojenja, otvorenih rana na predjelu, teških akni, onkoloških i endokrinih bolesti. Za razliku od lasera, postupak ne remeti gornji sloj kože i može se primijeniti na bilo koji tip kože i odvija se tijekom cijele godine u svim godišnjim dobima, zbog neznatnog rizika za pigmentacije.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki