Savjeti za savršenu olovku za oči (VIDEO)




Foto: iStock/Gulliver

Eyeliner je šminka koju se rijetko koja žena usuđuje staviti, a većina onih koje se ipak drže one “sigurne” opcije – tanke crne linije u samom dnu trepavica. Ali zašto biti dosadan? Eyeliner ima toliko mogućnosti, boja i oblika!

Make-up stručnjaci dijele nekoliko savjeta koje mogu primijeniti i vizažisti početnici:

Počinjemo s najlakšim načinom, gdje ništa ne može poći po zlu. U početku to možemo raditi olovkom dok ne poboljšamo svoju tehniku.

Povučemo kapak kako bismo olakšali nanošenje i kratkim pokretima počnemo povlačiti tanku liniju u samom dnu trepavica – od unutarnjeg prema vanjskom kutu očiju. Tako će izgledati gusto i gusto. Prvi put je linija tanka, u drugom prolazu je možemo učiniti debljom. Zatim tankom četkom zagladimo liniju.

Boja donjeg kapka

Lako je izgledati profesionalno našminkano, čak i ako niste. Da bismo to učinili, dodamo hrabar naglasak olovkom za oči u boji na donjem kapku. Možemo koristiti onu sa sjajnim česticama ili mat. Nanosimo tanku liniju na dnu trepavica u smjeru od unutarnjeg kuta prema vanjskom. Na gornji kapak stavljamo sjene iste boje, ali jednu ili dvije nijanse svjetlije. Završavamo maskarom.

Prirodno isticanje

Unutarnjem rubu gornjeg kapka obično ne obraćamo puno pozornosti, a linijom na njemu prirodno ističemo oči bez dodavanja težine. Ono što trebamo učiniti je lagano podići kapak dok gledamo u ogledalo. Zatim, kratkim pokretima, postavljamo liniju.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki