Kajgana je jedan od najpopularnijih doručaka na svijetu.
Brzo se i jednostavno priprema, a dugo vas puni energijom.
Objašnjavamo zašto biste svaki dan trebali jesti pečena jaja za doručak.
Koje su prednosti kajgane
Jedno jaje sadrži 75-95 kalorija, otprilike 8 grama masti (najviše u žumanjku), 6,5 grama proteina (12% dnevne vrijednosti za muškarce i 14% dnevne vrijednosti za žene).
Jaja su bogata nutrijentima: magnezijem, kalcijem, cinkom, selenom, jodom, fosforom, željezom, vitaminima B skupine, vitaminima A i D.
Kajgana će donijeti maksimalnu korist tijelu ako ih jedete ujutro kako biste obnovili ravnotežu proteina.
Mnogi sportaši to rade kako bi održali svoje mišiće u tonusu.
Tko ne bi trebao jesti kajganu svaki dan?
Ne može svatko doručkovati kajganu svaki dan.
Osobe koje su alergične na jaja trebaju ih u potpunosti izbjegavati jesti.
Također se ne preporučuje svakodnevno jesti jaja osobama s visokim kolesterolom.
Kajgana će također biti štetna ako joj dodate kobasice, kobasice ili slaninu. Bolje ih je zamijeniti povrćem i biljem.
Odličan dodatak kajgani bila bi rajčica, slatka paprika, mladi luk, kopar i peršin.