Nutricionistica navodi top 5 namirnica za lijepu kožu

Zdravlje i ljepota kože važni su ne samo za žene, već i za jaču polovicu čovječanstva – muškarce.

Oni izravno ovise o prehrani svake osobe, jer uz pomoć određenih proizvoda možete značajno poboljšati stanje kože, čineći je elastičnijom, blistavijom i njegovanijom.

Kako održati mladolikost lica i ljepotu cijelog tijela, objašnjava Maria Kapralova.

Koža je najveći organ u ljudskom tijelu, koji je u 99,9% slučajeva sposoban za samoregeneraciju, ali važno je znati i pravilno, i što je najvažnije, pomoći svom tijelu na vrijeme u ovom pitanju. A prehrana ovdje igra ključnu ulogu!

Naravno, savršeno čista prehrana ne isključuje postupke njege kože, o tome ćemo malo kasnije.

mlada žena
Fotografija: Pixabay

Pogledajmo top 5 proizvoda koji blagotvorno djeluju na kožu.

Losos

Riba losos bogata je omega-3 masnim kiselinama koje hidratiziraju kožu, smanjuju upale i održavaju njezinu elastičnost.

Omega-3 također pomaže u zaštiti kože od UV zraka. Ako, na primjer, ne volite ribu, omega-3 možete dobiti iz dodataka prehrani, glavno je odabrati dobar sastav i proizvođača.

Avokado

O blagodatima ovog zelenog voća možete čuti od svake pegle. Avokado sadrži vitamine C i E, antioksidanse i zdrave masti koje poboljšavaju hidrataciju i elastičnost kože.

Redovita konzumacija avokada pomaže u borbi protiv suhoće i daje vašoj koži zdrav, blistav izgled. Naučite odabrati pravi avokado kako biste na stolu uvijek imali zrelo i ukusno voće.

Badem

Bademi su izvrstan izvor vitamina E, cinka, magnezija i drugih hranjivih tvari koje pomažu poboljšati cjelokupno zdravlje kože. Vitamin E je snažan antioksidans koji štiti stanice kože od oštećenja.

Također je vrlo dobro za kožu koristiti bademovo ulje u kozmetičkim postupcima, da tako kažem, direktan kontakt s kožom.

Bobice

Borovnice, maline i jagode bogate su antioksidansima i vitaminima koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i usporavaju proces starenja kože. Osim toga, bobičasto voće pomaže u jačanju kolagena, što kožu čini elastičnijom, jer sadrži mnogo vitamina C.

Zeleni čaj

Ova vrsta čaja sadrži polifenole koji imaju antioksidativna svojstva i pomažu u borbi protiv upala. Pijenje zelenog čaja pomaže u zaštiti kože od oštećenja okoliša i poboljšava cjelokupno zdravlje kože.

Redovita konzumacija ovih proizvoda u prehrani poboljšat će stanje vaše kože, učiniti je zdravijom, čvršćom i sjajnijom.

Učinite svoju prehranu smislenom, temeljenu na brizi za svoje zdravlje, tako što ćete joj dodati ove zdrave namirnice. Vaša koža će vam biti zahvalna na tome kako se brinete o njoj!

Prethodno je nazvan proizvod koji smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki