Slatke kiflice od bundeve s mirisom naranče

Peciva s bundevom s mirisom naranče su nam najdraža i svi koji su ih probali ostali su očarani.

Današnje lepinje su stvarno ukusne i možete ih napraviti u mnogo varijanti jer uvijek ovisi o začinima koje dodate. Svatko tko ih je probao ostao je očaran. Savršene su za jelo obične, ali i za priloge uz slana jela, posebice uz sireve. Probajte ih s gorgonzolom i drugim posebno zrelim sirevima. Uparite finu platu mekih, zrelih sireva s ovim pecivima i dobit ćete nezaboravnu večeru. Pogledajmo zajedno recept.

Materijali

48 grama svježeg pivskog kvasca (znamo da je to puno, ali možete pokušati s manje ako želite) + 4 žlice tople vode

200 gr. šećera u prahu (i sa manje ispadnu savršeno)

1 kg brašna

1/2 žličice soli

500 gr. bundeva spremna

5 žlica svježe iscijeđenog soka od naranče

120 gr. suncokretovo ulje (i malo za četkanje)

Naribana korica dviju naranči

1 šaka badema, oguljenih i nasjeckanih

Malo vanilije

Provedba

U zdjelu stavite toplu vodu i kvasac. U drugu zdjelu multimiksera stavite bundevu, šećer, sok od naranče, ulje, koricu i vaniliju te miksajte najmanje pet minuta velikom brzinom.

Prosijte pola brašna, dodajte kvasac i smjesu od bundeve. Polako dodajemo drugu polovicu brašna dok ne dobijemo mekano tijesto, koje bi se trebalo lako odvajati od zidova multimiksera. Zatim dodajte bademe i zamijesite tijesto (po želji iu svakom slučaju ih možete staviti samo na površinu, a ne u tijesto). Zatim ostavimo poklopljeno tri sata na sobnoj temperaturi dok se ne udvostruči.

Kada istekne vrijeme, podijelite tijesto i oblikujte kiflice. Premažite ih uljem i ostavite da se dižu još 30 minuta. Zatim ih stavite u pećnicu i pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva.

Kada su kiflice lijepe i zlatne, ostavite ih da se ohlade i uživajte

jenny.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki