Proljetni savjeti za lijep izgled




Foto: iStock/Gulliver

Proljeće i ljeto su dani kada je za dobar izgled potrebna ideja više njege. To je zato što visoke temperature, vlaga i znojenje otežavaju zadržavanje šminke na licu.

Postizanje savršenog i svježeg izgleda i njegovo trajanje postaje teško sa svakim porastom stupnjeva na termometru. Međutim, postoji nekoliko dobrih savjeta koji će nam pomoći da se nosimo s ovim zastrašujućim zadatkom.

Čista i pripremljena koža

Temeljito očistite kožu proizvodom na bazi citrusa i ulja. Hidratacija je ključni korak za svjež izgled i stvara vrlo dobru podlogu za šminku. Nanesite kremu na lice i dekolte. Ne zaboravite na tanak sloj zaštite od sunca s visokim faktorom

Korektor i puder

Nanesite tekući korektor pomoću spužvice samo tamo gdje mislite da trebate prekriti crvenilo. Nježno, ali samo tapkanjem, prekrijte tamne mrlje ispod očiju korektorom. Za kraj nanesite puder u prahu na T-zonu kako biste stvorili mat finiš.

Istaknite obrve

Oblikujte obrve i držite se simetrije između duljine, boje i gustoće. Ako trebate pomoć – možete upotrijebiti olovku ili sjenke da popunite dlačice koje nedostaju.

Uvijte trepavice

Naglasite oči i unesite malo mističnosti u pogled uvijačem za trepavice. Nakon uvijanja do željenog stupnja, nanesite maskaru kako biste što duže zadržali učinak.

Istaknite usne

Koristite olovku za usne u nijansi koja je što bliža vašoj prirodnoj boji usana. Završite balzamom za usne ili nanesite debelo sjajilo. Najprirodniji mogući izgled najbolje pristaje proljetnim i ljetnim danima.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki