Svi znaju da okus i kvaliteta žetve krastavaca izravno ovise o zalijevanju, pa se preskakanje postupka vrlo ne preporučuje.
Međutim, ne znaju svi da se ponekad u vodu mogu dodati neke korisne komponente kako bi žetva bila još uspješnija.
Možete obratiti pozornost na dvije jednostavne i korisne mogućnosti zalijevanja, savjetuje dizajnerica krajolika i agronom Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja u internetskoj publikaciji BelNovosti.
Na koja dva gnojiva treba obratiti pozornost?
Šećer s glukozom
Unatoč činjenici da se hranjenje čini neobičnim, vrlo dobro funkcionira. Krastavci počinju vrlo aktivno davati plodove, a okus povrća se značajno poboljšava.
Trebate uzeti oko litru staložene vode i uliti je u lonac. Dodajte dva komada tableta glukoze i dvije velike žlice šećera.
Zakuhajte, promiješajte i maknite s vatre. Kada se tekućina ohladi, može se koristiti za zalijevanje.
Soda
Ako zalijevate krastavce vodom i sodom, to pomaže u uzgoju izvrsne žetve. To će pomoći ne samo da krastavci budu ukusni i kvalitetni, već i spriječiti razvoj nekih uobičajenih bolesti.
Uobičajeno je uzeti oko trideset grama sode po litri tekućine.