Žena s rijetkim poremećajem sve vidi naopako

Doktori su bili zbunjeni vrlo rijetkom bolešću koja je dijagnosticirana kod djevojčice iz Srbije.

Činjenica je da 28-godišnja Bojana Danilović sve doživljava naopako. Zbog toga bi trebala čitati ili gledati TV s ekranom naopako.

Znanstvenici sa Sveučilišta Harvard i Massachusetts Institute of Technology vjeruju da žena ima rijedak poremećaj mozga koji se znanstveno naziva “fenomen prostorne orijentacije”. Drugim riječima, pacijentove oči sve vide ispravno, ali iz nepoznatog razloga njegov mozak mijenja sliku.

Kao što djevojka sama primjećuje, od rođenja je cijeli život imala unazad. Čak je i rođena s nogama. Kada je djevojčica počela pisati, počela je pisati od donjeg desnog kuta i završila u gornjem lijevom kutu.

Poslije je našla posao, no njezini su se kolege šokirali kada je za svojim stolom okrenula monitor i tipkovnicu naopako.

Belnovosti
Fotografija: © Belnovosti

Sada su programeri izradili posebnu aplikaciju koja će djevojku spasiti od okretanja monitora naopako.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki